Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Remišová nepodporí úradnícku vládu, o predčasných voľbách sa vyjadrila jasne
Zdielať na

Remišová nepodporí úradnícku vládu, o predčasných voľbách sa vyjadrila jasne

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Predčasné voľby vždy priniesli Slovensku katastrofálny výsledok. Nepodporujem ani nikým nevolenú úradnícku vládu, ktorá nemá žiadnu podporu v parlamente. Vyhlásila to predsedníčka strany Za ľudí a poverená vicepremiérka Veronika Remišová v rozhovore pre TASR.

Pripomenula udalosti po páde vlády Ivety Radičovej, keď predčasné voľby priniesli výsledok v podobe jednofarebnej vlády Roberta Fica (Smer-SD). "Aj teraz, keď SaS povalila v poradí už tretiu vládu, vyvolali len nestabilitu, chaos, neporiadok, ktorý môže skončiť predčasnými voľbami," podotkla.

V súvislosti s prípadnou úradníckou vládou dodala, že najmä v čase krízy je to "absolútne nevhodný a nefunkčný model". Argumentuje, že v takýchto situáciách je potrebné veľmi rýchlo riešiť pomoc ľuďom.

Na otázku, či preferuje rekonštrukciu vlády, reagovala, že každý nový minister potrebuje niekoľko mesiacov na zorientovanie sa v rezorte. "V čase vrcholiacej energetickej krízy čas na rozdávanie nemáme. Veci treba riešiť teraz a hneď. Navyše, sú to veľmi náročne procesy," zdôraznila.

Poukázala napríklad na nastavovanie komplikovaných schém pomoci, presunutie eurofondov a spustenie refundácie schém z eurofondov. "To všetko sú technicky náročné veci, ktoré treba zvládnuť čo najskôr," uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy