Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čelná zrážka dvoch osobných áut: Jeden z vodičov náraz neprežil
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch osobných áut: Jeden z vodičov náraz neprežil

Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj

KOŠICE / V stredu, 28. decembra, v ranných hodinách došlo v Košiciach na ulici Trieda SNP k dopravnej nehode, pri ktorej sa čelne zrazili dve osobné autá značky Škoda a Kia. Jedného z vodičov sa na mieste už oživiť nepodarilo.

​Informovala o tom Košická polícia na svojom Facebooku. Následne polícia oznámila, že podľa zistení 55-ročný vodič z Košíc okolo šiestej hodiny ráno viedol osobné vozidlo značky Škoda Felícia v smere od Festivalového námestia k Popradskej ulici, pričom z doposiaľ neznámych príčin prešiel cez električkovú koľaj do protismernej časti vozovky. Následkom toho došlo k čelnému nárazu do auta značky Kia, ktoré viedla 60-ročná žena. "Žiaľ, vodič Škody Felície pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Prítomnosť alkoholu alebo iných návykových látok u nebohého vodiča bude zisťovaná pri pitve," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vodička druhého auta, u ktorej pri dychovej skúške alkohol nezistili, podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ťažké zranenia. Jej 48-ročná spolujazdkyňa sa zranila ľahko. Počas dokumentovania miesta udalosti políciou dopravu na nevyhnutne potrebný čas obmedzili v oboch smeroch. Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, za akých k tragickej dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou, ako aj miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy