Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Sneh komplikuje dopravu
Zdielať na

Sneh komplikuje dopravu

Sneženie je výdatnejšie, než sa očakávalo, zapríčiňuje i nehody

Bratislavský magistrát tvrdí, že je na padajúci sneh pripravený. "Mesto je prejazdné," povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Linky mestskej hromadnej dopravy premávajú na svojich normálnych trasách, ale meškajú.

Chudinová priblížila, že s odhŕňaním kopcovitých terénov ako Koliba, Kramáre a Dlhé diely, ako aj mostov sa začalo už o 03.30 h. V súčasnosti budú mechanizmy opätovne odhŕňať mosty. "O 09.30 h bol vydaný pokyn na druhý celomestský zásah," uviedla s dôvetkom, že do prác je zapojených 60 mechanizmov a 83 pracovníkov. Druhý zásah potrvá tri až štyri hodiny.

Magistrát apeluje na vodičov, ktorí majú letné gumy, aby autá nechali doma a nespôsobovali komplikácie v doprave.

Bratislavskí policajti zaznamenali od 06.00 do 09.00 h šesť škodových udalostí a päť dopravných nehôd, uviedla krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Polícia vyzýva vodičov, aby brali do úvahy poveternostné podmienky a prispôsobili jazdu svojim schopnostiam.

Dopravný podnik Bratislava eviduje meškanie liniek mestskej hromadnej dopravy na viacerých úsekoch od päť do 50 minút. Jeho hovorca Peter Kavecký objasnil, že všetky spoje zatiaľ jazdia po svojich pôvodných trasách aj v komplikovaných terénoch ako Kramáre či Koliba. Vývoj situácie na cestách dopravný podnik stále monitoruje.

Zdielať na

Najčítanejšie správy