Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vianočné trhy zavítali aj do hlavného mesta trdelníku
Zdielať na

Vianočné trhy zavítali aj do hlavného mesta trdelníku

SKALICA / ​Po dvojročnej pandemickej prestávke ožila tradičnou vianočnou atmosférou aj Skalica. Návštevníci si mohli okrem bohatého programu spríjemniť atmosféru tradičným jedlom ako záhorácka cigánska či zahriať sa vareným vínkom alebo punčom.

Nechýbali ani nealkoholické nápoje pre deti či šoférov. Keď sa povie Skalica, čo vám prvé napadne? No predsa pravý tradičný skalický trdelník, ktorý si drží svoju popularitu už niekoľko rokov. "Výnimočná je jeho chuť. Ostatné sú len kópie," uviedol návštevník trhov v ankete. "Pravý trdelník sa pečie na otvorenom ohnisku. Potešilo ma, keď mi národný umelec doktor Janko Blaho povedal, že trdelník je také vypečené skalické lakomstvo. Trochu cesta, vnútri nič a na vrchu pár orechov," zaspomínal si folklorista Anton Dinka.

Vianočnú atmosféru si neprišli vychutnať len dospelí. Náš kolega Peter Lupták alias Hugo Sníček si pripravil program pre tých najmenších. Tí radosť neskrývali. "Dnes bol ten koncert špeciálny tým, že sme mali pesničky aj o snehu, o Vianociach, takže bol trošku iný ten program. Aj súťaže boli také vianočné," povedal herec a spevák z TV Jojko Peter Lupták.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy