Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smer kritizoval postupy polície. Nepáči sa im obvinenie Kažimíra
Zdielať na

Smer kritizoval postupy polície. Nepáči sa im obvinenie Kažimíra

BRATISLAVA / Predstavitelia SMERU v sobotu opäť kritizovali niektoré postupy polície. Nepáči sa im opätovné obvinenie guvernéra Národnej banky a ich bývalého člena strany Petra Kažimíra. Ten údajne sumou 50-tisíc eur podplatil vtedajšieho prezidenta daniarov Františka Imreczeho.

Nález zrejme monitorovacieho zariadenia na aute Imreczeho, ktorý je spolupracujúcim obvineným, považuje SMER za cirkus zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Z čias vládnutia Smeru už 17 ľudí právoplatne odsúdili, 25 je obžalovaných a ďalší takmer 20-ti sú obvinení. Ministerka Veronika Remišová odmieta úvahy o možnom znižovaní trestov práve za takéto korupčné prípady.

"Myslím, že čo sa týka Petra Kažimír, je tu pokus o zápis do Guinessovej knihy rekordov v podobe, že nadriadený upláca svojho priameho podriadeného," uviedol na tlačovej besede Róbert Kaliňák. Podľa Veroniky Remišovej sa šíri medzi politikmi trend, že treba znižovať tresty za podvody a pranie špinavých peňazí. "Som zásadné proti tomu, pretože ekonomické trestné činy vysávajú zo štátu cenné zdroje, ktoré máme. To nie sú tisíce eur, ale desiatky miliónov eur za najzávažnejšie trestné činy," ozrejmila Remišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy