Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Predseda parlamentu čelí kritike z papaláštva za let štátnym vrtuľníkom do Rimavskej Soboty
Zdielať na

Predseda parlamentu čelí kritike z papaláštva za let štátnym vrtuľníkom do Rimavskej Soboty

BRATISLAVA / Za kampaňou na vládnom vrtuľníku a za štátne? Boris Kollár čelí kritike za papalášstvo po tom, ako na návštevu svojho poslanca, a zároveň primátora Rimavskej Soboty, využil služby letky ministerstva vnútra. To všetko krátko pred komunálnymi voľbami. Odletieť za straníckymi záujmami mal cez celú republiku aj v nedeľu 23. októbra. Najskôr vyhlásil, že tentoraz pôjde súkromným lietadlom, nakoniec zostal v Bratislave.

Obyvateľov Rimavskej soboty čakal minulú sobotu netradičný pohľad, keď sa na futbalové ihrisko zniesol vládny vrtuľník. Vystúpil z neho predseda parlamentu aj minister práce. Zvítali sa s primátorom, poklepali základný kameň kruhového objazdu a večer zakončili hudobnou zábavou. "Po krátkych priateľských slovách sme sa presunuli do našej krásnej Mestskej záhrady na Deň s rodinou, kde som spoločne s pánom Borisom Kollárom, ako aj Milanom Krajniakom, rozdával cukrovinky pre naše deti a pán predseda Boris Kollár z pódia Tárajka a Popletajky pozdravil mamičky, oteckov a detičky," napísal na sociálnej sieti primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. 

Cestu odsúhlasila predsedovi parlamentu jeho vlastná kancelária, účet zaplatilo ministerstvo vnútra. "Rezort vnútra teda neposudzuje, nekomentuje, ani neanalyzuje účel cesty objednávateľa. V prípade prezidentky, premiéra a predsedu parlamentu let ani neschvaľuje," informuje hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. 

Časovo napätý program v regióne čakal Borisa Kollára aj v nedeľu 23. októbra. V priebehu necelých troch hodín mal navštíviť štyri rôzne obce, stretnúť sa obyvateľmi aj kandidátmi sme rodina. Po službách vládnej letky už tentoraz nesiahol. Boris Kollár napokon z Bratislavy neodletel. Jeho kancelária program na poslednú chvíľu zrušila. Vraj pre neodkladné pracovné povinnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy