Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muž sa so sekerou v ruke vyhrážal vlastnej matke, že ju zabije. Súd mu určil trest
Zdielať na

Muž sa so sekerou v ruke vyhrážal vlastnej matke, že ju zabije. Súd mu určil trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Považskej Bystrici padol rozsudok, za ktorým je mimoriadne smutný príbeh. Martin z obce Udiča sa so sekerou v ruke vyhrážal vlastnej matke, že ju zabije.

Martin prišiel na súd s tým, že už vedel, aký trest ho čaká. Predtým totiž na okresnej prokuratúre uzavrel dohodu o vine a treste, za svoje surové správanie voči svojej vlastnej mame. "V rodinnom dome, ktorý obýva so svojou matkou, sa jej pod vplyvom alkoholu vyhrážal sekerou, s ktorou jej mával na hlavou," vyjadril sa sudca OS v Považskej Bystrici, Ivo Hlucháň. "Nás to veľmi trápi, ja viním za tento jeho život alkohol, ktorý on nechcel riešiť," opísala matka odsúdeného muža.

Incident v práčovni sa začal pre malichernosť

45-ročný Martin zistil, že mu jeho päťročná neter, ktorá bola u nich na návšteve, zjedla čokoládové vajíčko. "Tak mi tam prišiel vulgárne nadávať za to vajíčko. Vravela som mu, že je maličká, že to je smiešne. No on chytil kvôli tomu sekeru," uviedla matka odsúdeného. "Súd schválil navrhovaný trest v trvaní osem mesiacov nepodmienečne," dodal sudca. Nezabudol tiež na to, že Martin má problémy s alkoholom. "Zo záverov znaleckého posudku, ktorý označil vážny stupeň alkoholizmu, bude nariadená ústavná liečba," uviedol sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy