Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Víkend začína zamračenou oblohou
Zdielať na

Víkend začína zamračenou oblohou

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Víkend začína zamračenou oblohou, dokonca na západe sú už aj slabé zrážky. Ale netreba strácať nádej, slnko sa k nám, na Slovensko, vráti.

Sobota bude pod vplyvom teplého frontálneho rozhrania. To bude pôvodca zamračenej oblohy v západnej polovici krajiny a aj slabých zrážok. Na východe je síce ráno tiež zamračené, ale tu sa nízka oblačnosť v priebehu dňa rozpadne a zvíťazí slnko. Sobotné maximum bude príjemné, od 13 do 18°C, ale na juhovýchode budú lokality s teplotou do 20°C. Zafúka vietor od juhovýchodu do 30, v nárazoch bude lokálne silnejší, do 45 km/h. Na horách, v polohách nad 1700 m, pozor na búrlivý vietor.

Nedeľa sa z dnešného pohľadu javí ako maľovaná

Budeme za teplým frontom, prúdiť k nám bude teplejší vzduch. Obloha bude polojasná, ale v noci a dopoludnia môže byť oblakov ešte viac a môže sa objaviť aj slabé mrholenie. Denná maximálna teplota dosiahne od 16-17°C na severe do 22-23°C na juhu. Vietor južných smerov do 20 km/h.
Na začiatku budúceho týždňa bude naše počasie ovplyvňovať vysoký tlak od východu a po jeho zadnej strane k nám bude pokračovať prúdenie teplého vzduchu. Ak to poviem po lopate, bude pekne, teplo, ale zrána sa budú často objavovať hmly alebo sa zamračí nízkou oblačnosťou. Vyjadrené v teplotách, ten základný teplotný interval bude od 16 do 20°C, pri slnečnej oblohe až do 23°C, ale pri dlhotrvajúcej hmle bude iba okolo 14°C. Rána budú chladné, zväčša od 9 do 3°C.

Ak ste neboli spokojní s vlhkým a chladným septembrovým počasím, určite vám zlepšil náladu slnečný október. Ten praje turistom, hubárom, poľnohospodárom a všetkým, ktorí sa tešia z farebnej jesene.

Najčítanejšie správy