Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlučný muž sa najskôr pohádal so stromami, potom sa topil v rieke
Zdielať na

Hlučný muž sa najskôr pohádal so stromami, potom sa topil v rieke

PREŠOV / Najskôr rušil nočný pokoj, potom sa takmer utopil v rieke. Obyvateľ Veľkého Šariša skoro prišiel o život. Zachránila ho duchaprítomnosť prešovských mestských policajtov. Náhoda a šťastie stáli pri tomto príbehu aj počas nakrúcania reportáže, keď okolo práve išla družka, ktorá ho dva dni hľadala. Po tom, ako sa takmer utopil, ho totiž hospitalizovali na psychiatrii.

Príbeh so šťastným koncom začal priestupkom na jednom z prešovských sídlisk. Obyvatelia panelákov na kraji sídliska sa sťažovali o štvrtej ráno na podpitého hlučného muža, ktorý sa hádal so stromami. Po zákroku hliadky sa vybral za mesto po cyklistickom chodníku smerom domov, do susedného Veľkého Šariša. Dvaja mestskí policajti mali akési zlé tušenie a krátko na to sa po neosvetlenom cyklistickom chodníku vybrali za ním.

Mestskí policajti zastavili auto na hranici katastra medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Vystúpili z auta a krátko na to už počuli praskanie v kroví a volanie o pomoc. Spočiatku si mysleli, či niekde nespadol tak, že sa prevrátil do krovín. Podnapitý muž však už v tom čase bojoval o život. Za krovinami je totiž rieka Torysa, ktorá má síce v meste plytké koryto, no za mestom už má voda nielen hĺbku, ale aj silnejší prúd.

38-ročný muž bol podchladený a zmätený. Len šťastena a duchaprítomnosť policajtov rozhodli o tom, že sa neutopil. Príbeh mal ešte jeden šťastný koniec. Počas nakrúcania reportáže práve prechádzala po cyklistickom chodníku jeho družka. Tá ho po dvoch dňoch objavila v nemocnici na psychiatrii a práve išla domov. Ani len netušila, čo tomu všetkému predchádzalo, že sa takmer utopil. "On mal aj epilepsiu. No tu ho páni policajti zachránili, ďakujem," vyjadrila sa družka zachráneného muža. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy