Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena podozrivá z pokusu o vraždu svojho druha si vymyslela, že opitý spadol na nôž v jej ruke
Zdielať na

Žena podozrivá z pokusu o vraždu svojho druha si vymyslela, že opitý spadol na nôž v jej ruke

KOŠICE / 42-ročná Košičanka, ktorá podľa polície bodla svojho druha do hrudníka, sa v piatok 7. októbra postavila pred sudcu. Žena spočiatku tvrdila niečo iné a necítila sa byť vinnou. Prokurátor jej však navrhol väzbu, aby nepokračovala či nebodaj svoj skutok nedokonala. Za všetkým bol opäť alkohol.

Podľa informácii TV JOJ Zuzana najskôr na polícii zatĺkala a tvrdila, že zranenia si muž spôsobil sám. Vraj už aj v minulosti chcel spáchať samovraždu. Až po obvinení svoju verziu zmenila. "Krajský policajný vyšetrovateľ po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov obvinil 42-ročnú Zuzanu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Najskôr mali spolu popíjať a neskôr sa pohádali. Podľa jej výpovede sa mal muž na nôž napichnúť sám, keďže sa pod vplyvom alkoholu potkol o gauč a padol na jej ruku, kde držala nôž. Keď ležal v kaluži krvi, zavolala na pomoc záchranku. Zuzana zatiaľ poumývala dlážku aj nôž a prezliekla si zakrvavené tričko. Na súde skutok oľutovala, no na slobodu sa nedostala. "Súd nenahrádza väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka ani nepríjma jej písomný sľub," vyjadrila sa hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová. 

42-ročnú Zuzanu sudca vzal do väzby no priamo vo výsluchovej miestnosti podala sťažnosť, a tak o väzbe bude rozhodovať krajský súd. "Väzba obvinenej začala plynúť momentom jej zadržania 2. októbra a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach," dodáva Anna Pančúrová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy