Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rezort školstva stále čaká na svojho ministra. V kuloároch padajú viaceré mená
Zdielať na

Rezort školstva stále čaká na svojho ministra. V kuloároch padajú viaceré mená

BRATISLAVA / V čase, keď je školský rok len na začiatku a riešia sa energie a vykurovanie, rezort školstva stále čaká na svojho ministra a štátnych tajomníkov. Zatiaľ ho vedie premiér Eduard Heger. V kuloároch padajú viaceré mená. O ponuke ale verejne hovorí iba jeden z nich, za ktorým sa štáb TV JOJ vybral s kamerou.

Od roku 1989 sa na stoličke ministra školstva vystriedalo až 22 ministrov, vrátane toho súčasného, zastupujúceho ministra, Eduarda Hegera. To znamená, že životnosť ministra školstva bola v priemere 1,5 roka. A to je pomerne krátky čas na to, urobiť zásadnú zmenu. Podobne turbulentná je už len stolička ministra zdravotníctva. Plné funkčné obdobie z 22-členného zoznamu ministrov školstva, vydržali iba Eva Slavkovská a Ján Mikolaj. Fotografia ministra Gröhlinga ešte na stene rezortu chýba, nechcel ju tam vraj dávať počas pôsobenia a v tejto chvíli sa rámuje. Kto sa nasťahuje do kancelárie ministra školstva zatiaľ definitívne nie je. Jasné to bude vo chvíli, kedy ho vymenuje prezidentka.

Štáb TV JOJ kontaktoval viacerých, ktorých meno sa v kuloároch skloňuje. Buď sa nechceli k tomu vyjadriť, alebo nedostali ponuku priamo od kompetentných. "Pán premiér bude hovoriť s prezidentkou, ktorá sa pravdepodobne, ako má vo zvyku, stretne s kandidátom na ministra školstva. Potom sa stanoví termín na jeho vymenovanie," vyjadril sa minister práce Milan Krajniak. 

Zatiaľ jediným kandidátom, ktorý sa vyjadruje k nominácii je Slavomír Partila. Ide o dlhoročného riaditeľa strednej školy v Trebišove. "Som do toho zainteresovaný niekedy od minulého týždňa. Zatiaľ viem len, že som v užšom výbere kandidátov," vyjadril sa Partila. Nikto z kancelárie prezidentky zatiaľ Partilu nekontaktoval. "Ja samozrejme informácie kto by to mohol byť nemám," vyjadril sa aj poslanec Marián Viskupič (SaS).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy