Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ráno prišla do voliéry za milovaným psom, no zostali jej iba oči pre plač. V noci jej ho ukradli zlodeji
Zdielať na

Ráno prišla do voliéry za milovaným psom, no zostali jej iba oči pre plač. V noci jej ho ukradli zlodeji

PERNEK (OKR. MALACKY) / Majiteľka ovčiaka prišla ráno do voliéry za milovaným psom, ale zostali jej iba oči pre plač. V noci jej psa ukradli zlodeji. Polročný stredoázijský pastiersky ovčiak zmizol takmer bez stopy.

"Veľmi veľmi ma to mrzí, neviem, prečo to urobili, ale nech ho vrátia naspäť prosím," vyjadrila sa majiteľka. Polročná sučka sa volá Ollyanka. Majiteľka ju na noc dávala do voliéry. Ráno ju prišla skontrolovať a nakŕmiť, no koterec bol poškodený a bez Ollyanky. "Som videla, že voliéra je vypáčená, žrádlo tam ostalo a psík nikde nebol, tak som začala plakať a hľadať ho," opísala majiteľka.

Polročná sučka mala papiere, bola začipovaná a mala kupírované uši aj chvost. Na krku mala hnedý obojok. Zlodeji si po ňu prišli pravdepodobne zo zadnej strany pozemku. Tam museli preskočiť plot a prejsť cez celú záhradu. Ollyanka sa podľa majiteľky správala posledné dni zvláštne a pôsobila malátne. "Zdalo sa mi, že je unavená, že možno v noci šteká, lebo tu chodí zver. Ale keď si to spätne dávam dokopy, tak to vyzerá tak, že jej bolo podávané niečo na spánok," dodala majiteľka.

V Perneku zmizlo viacero psov

Podľa okradnutej majiteľky nie je vylúčené, že psy kradnú zlodeji na biznis kvôli šteniatkam, prípadne na nelegálne psie zápasy. "Nie je to prvý pes, čo tu zmizol. Zmizli tu dva ďalšie psy. 16. mája zmizol tiež veľký biely pes jednej pani a teraz pred piatimi dňami zmizol ďalší pes, to bol buldoček," vysvetlila majiteľka. Pani Stanka sa do domu so svojou rodinou nasťahovala len pred pár týždňami. Dúfa, že sa jej psíka podarí nájsť. "Bol to úžasný, dokonalý pes, šteňa. Mala som ho krátko a proste neviem, prečo to urobili, ale je to smutné," opísala. Po psíkovi pátrajú aj policajti. Tí si z okolia zabezpečili už aj kamerové záznamy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy