Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ukradnutým autom vrazil do policajného oddelenia. Chcel rozbiť hniezdo mafiánov
Zdielať na

Ukradnutým autom vrazil do policajného oddelenia. Chcel rozbiť hniezdo mafiánov

MEDZILABORCE / Chcel rozbiť hniezdo mafiánov, a tak opitý vrazil ukradnutým autom rovno do dverí policajného oddelenia. 63-ročného Mariána z Medzilaboriec dnes po troch dňoch strávených v cele predviedli pred sudcu. Kým za volant si smelo sadol s 2,4 promile, na súde si zakrýval tvár s minerálkou v ruke. Tvrdil, že pri policajnom oddelení chcel iba zaparkovať a nechtiac doň narazil.

Medzilaborčan čelí obvineniam z troch trestných činov. Vzal si cudzie auto a pod vplyvom alkoholu ním narazil do policajného oddelenia. Vozidlo patrí 36-ročnému mužovi. Ten zaparkoval pred záhradkárskymi potrebami, no v obchode nestihol ani vytiahnuť peňaženku. 

Naštartované auto zostalo pred obchodom a opitý muž doň nasadol. Muž sa na frekventovanej ceste autom otočil a zamieril priamo k oddeleniu. Zhodou okolností tadiaľ prechádzala policajná hliadka, ktorá ho už našla v cieli a tak s jeho hľadaním veľa práve nemali. 

Z cely policajného zaistenia, kde strávil niekoľko dní, ho predviedli na okresný súd v Humennom. Obvinený muž tvrdí, že pri oddelení chcel iba zaparkovať. "Nič som tam nechcel riešiť, omylom som tam chcel odstaviť auto a som narazil do schodov," povedal obvinený. 

Sudca bol k nemu napokon zhovievavý a prepustil ho na slobodu. "Sudca pre prípravné konanie prijal písomný sľub obvineného, prepustil obvineného zo zadržania na slobodu, nariadil nad obvineným dohľad probačného a mediačného úradníka a uložil mu primerané obmedzenia," informuje Róbert Mitro, dočasný zástupca hovorkyne súdov. Obvinený nesmie požívať alkoholické nápoje, musí sa vyhýbať konfliktným situáciám a tiež hlásiť každú zmenu miesta pobytu. To, aký trest napokon dostane bude známe až po ďalšom pojednávaní.

Súvisiace články