Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opitý člen volebnej komisie zrazil starenku
Zdielať na

Opitý člen volebnej komisie zrazil starenku

Hodinu po štarte volieb zrazil opitý člen volebnej komisie starenku

Tragicky sa začali dnešné voľby predsedu samosprávneho kraja v Prešovskom kraji. Člen jednej z okrskových volebných komisií v Prešove zrazil ženu na priechode pre chodcov.

Podľa predbežných zistení chodkyňa utrpela ťažké zranenia a bola ošetrená v nemocnici. Pri nehode auta označeného nápisom "voľby" mal asistovať aj alkohol. Pre médiá to po rannom rokovaní Ústrednej volebnej komisie pre voľby do orgánov samosprávnych krajov povedal jej predseda Vladimír Pčolinský.

Podľa doterajších, predbežných informácií, ktoré má Pčolinský, “v Prešovskom samosprávnom kraji mal člen alebo predseda jednej z volebných komisií v aute s označením "voľby" na priechode pre chodcov zraziť ženu. Žena by mala byť hospitalizovaná v nemocnici a vodičovi namerali približne 1,4 promile alkoholu.“ Ústredná volebná komisia ďalšie podrobnosti zisťuje a potom ich zverejní.

Podľa policajných informácií sa nehoda stala necelú hodinu po otvorení volebných miestností, teda pred 8:00 na priechode pre chodcov na križovatke ulíc Volgogradská a Klementisova v Prešove.

Spôsobil ju podľa predsedu krajskej volebnej komisie v Prešove Jozefa Leška podpredseda volebnej komisie z prešovského volebného okrsku číslo 28 v mestskej časti Šidlovec. Voľby tu začali bez prerušenia, lebo v tomto okrsku mali svojho predsedu a komisia je uznášaniaschopná.

Leško uviedol, že chýbajúceho člena volebnej komisie nebudú nahradzovať. Pokiaľ bude chodkyňa práceneschopná viac ako sedem dní, vodičovi hrozí trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Viac sa dozviete v dnešnom spravodajstve TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy