Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vláda sa nesmie rozpadnúť, uviedol premiér Eduard Heger
Zdielať na

Vláda sa nesmie rozpadnúť, uviedol premiér Eduard Heger

BRATISLAVA / V relácii RTVS Sobotné dialógy to zdôraznil premiér Eduard Heger s tým, že budúci týždeň bude v koalícii kľúčové rokovanie. Okrem toho chce partnerom predstaviť reformu fungovania koaličných rád. Podľa neho budú postavené naďalej na koaličných lídroch. Ďalšie detaily však neprezradil. Premiér zároveň potvrdil, že minister zdravotníctva má stále jeho dôveru. Vyrušili ho len dáta k plánu reformy nemocníc. Vladimír Lengvarský ich však už dopracoval a Eduard Heger je momentálne spokojný. Premiér prezradil aj to, že niektoré domácnosti možno dostanú pre zvyšovanie cien energií energetické šeky.

“Nesmie sa rozbiť vláda. My si nemôžme dovoliť mať kratšie volebné obdobie. Investujem do rokovaní. Budúci týždeň bude kľúčové rokovanie v koalícii. Buďme rozvážni. Emócie sa musia schladiť,“ povedal Heger s tým, že chce partnerom predstaviť reformu koalície. "Bude to postavené na koaličných lídroch. Chcem poprosiť verejnosť, aby počkala a ja im všetko predstavím, Potrebujeme to vyriešiť čo najskôr,“ prezradil premiér v relácii RTVS Sobotné dialógy predseda slovenskej vlády.

Vladimír Lengvarský má podporu 

 Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský má stále dôveru premiéra Eduarda Hegera. "Minister zdravotníctva má moju dôveru. Ak nebude mať, tak to prvému poviem jemu. Potom to poviem pani prezidentke, a potom verejnosti. A keď to neoznamujem, tak áno, všetci ministri majú moju dôveru. Trošku ma vyrušili dáta k plánu reformy nemocníc, ale dopracoval to, a som spokojný,“ povedal. 

​Niektoré domácnosti možno dostanú energetické šeky

 Niektoré domácnosti možno dostanú pre zvyšovanie cien energií energetické šeky. "Zatiaľ to podľa mňa nie je potrebné, ale možno pre niektoré skupiny nejaké energetické šeky pripravíme. Budeme verejnosť informovať,“ povedal Heger, ktorý nie je za znižovanie daní napríklad na pohonné látky. "V Maďarsku zastropovali ceny a zrazu si nemohli kúpiť pohonné látky. Čiže, takto sa to robiť nedá. My sme si povedali, že dávame radšej peniaze ľuďom do ruky,“ konštatoval Heger.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy