Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž napadol vlastnú matku. Odmietla mu dať peniaze na tabletky, od ktorých je závislý
Zdielať na

Muž napadol vlastnú matku. Odmietla mu dať peniaze na tabletky, od ktorých je závislý

PARTIZÁNSKE / Martin z Partizánskeho už v týchto chvíľach sedí za múrmi ilavskej väznice. Poslal ho tam sudca za to, že napadol svoju matku. Nechcela mu dať peniaze na tabletky, od ktorých je závislý. Agresivita sa tak u neho vystupňovala až k bitke.

Minúty hrôzy zažila žena z Partizánskeho, na ktorú zaútočil jej vlastný syn. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že syn pod vplyvom návykových látok, si od matky pýtal peniaze na liek, ktorý je známy a rozšírený medzi drogovo závislou komunitou," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

Mama mu ale peniaze odmietala dať. Syn jej najskôr začal nadávať – jeho agresivita sa neustále stupňovala. "Potom ako matka mu odmietla peniaze dať ju mal ťahať za vlasy, v dôsledku čoho spadla na váľandu. Tam ju mal kopnúť do nôh a opľuť na tvár," uviedla Kuzmová. "Bývajú agresívni, kruto agresívni, jemu je to jedno, či je to mama, sestra," povedal odborník na liečbu závislostí Marián Daubner. 

Napadnutá žena ho prosila, aby prestal. Nič ale nepomáhalo. "Svojej matke sa mal následne vyhrážať so slovami, že ju zabije a pôjde si to odsedieť do Leopoldova," uviedla Kuzmová. Nakoniec sa jej podarilo ujsť a zavolala policajtov. V minulosti viackrát súdne trestaný muž skončil v cele. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Partizánskom obvinil 31-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania," povedala Kuzmová. 

Počas toho ako ho policajti eskortovali na súd, bol podstatne pokojnejší a ľutoval. "Bol to jednorazový skrat, je mi to ľúto, viac sa to nebude opakovať," uviedol obvinený. Sudcu však nepresvedčil. Poslal ho do väzby. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného do takzvanej preventívnej väzby. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Na začiatok súdneho procesu bude čakať za múrmi ilavskej väznice. V prípade dokázania viny mu hrozia až tri roky za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy