Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Horúčavy v noci vystriedali búrky a silný vietor
Zdielať na

Horúčavy v noci vystriedali búrky a silný vietor

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Po niekoľkých dňoch horúčav a vysokých teplôt na západe udreli búrky so silným vetrom.

V piatok, 1. júla, po jednom z najteplejších letných dní v tomto roku, v noci silný vietor vytrhával stromy, aj markízy. Napríklad obyvateľom Chorvátskeho Grobu skončil v záhrade prístrešok od suseda. Starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren na sociálnej sieti informoval o nebezpečenstve pobytu vonku, keďže na viacerých miestach Ružinova padajú stromy. 

 Dnes bude na Slovensku polooblačno až oblačno, postupne na západe zmenšovanie oblačnosti. Miestami, na západe výnimočne, prehánky, dážď. Ojedinele búrky - intenzívne a s krúpami.Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Najvyššia denná teplota dosiahne 28 až 34, v severnej polovici miestami 21 až 27 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h). Na strednom Slovensku miestami slabý vietor. Meteorológovia predpokladajú zrážky do desiatich milimetrov, pri búrkach ojedinele okolo 35 milimetrov.

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy