Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čaká nás generálny štrajk? Odborári protestovali v Žiline
Zdielať na

Čaká nás generálny štrajk? Odborári protestovali v Žiline

ŽILINA / Odborári si povedali, že toho mali dosť. Ulicami Žiliny sa prehnala masa protestujúcich, vyjadrovali svoj nesúhlas s tým, ako vláda (ne)pristupuje k rapídnemu zdražovaniu.

"Znížili nám percento, z ktorého sa vyrátava minimálna mzda, a zrušili príplatky za nočné zmeny či soboty," konštatoval predseda Občianskeho združenia KOVO Emil Machyna. Práve táto organizácia vyslala desiatky ľudí do ulíc. Demonštranti neprišli vyzbrojení nadávkami či urážkami, postačili si s bubnami a sirénami.

Veľkú časť davu tvorili nespokojní dôchodcovia. "Musia špekulovať nad tým, či si kúpia lieky alebo potraviny. Poprípade si kupujú potraviny najnižšej kvality," uviedla poverená predsedníčka Jednoty dôchodcov Valéria Pokorná. Problém je, ako inak, v peniazoch. "Inflácia je pomaly na úrovni 11 percent, požadujeme veľkú valorizáciu," doplnila.

Podľa slov predsedu Konfederácie odborových zväzov Mariána Magdoška úplne zabudli na samoživiteľov, požiadavky predostrú už o týždeň v Trnave. "Ak to nepomôže, pripravíme generálny štrajk," uzavrel Machyna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy