Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prednosta Luníka IX má bojovať o eurofondy
Zdielať na

Prednosta Luníka IX má bojovať o eurofondy

Novým prednostom má byť Ladislav Petráš, ktorého starosta prijal bez výberového konania

„Dlhší čas sme nemali prednostu, vhodného človeka som našiel v osobe Ladislava Petráša, ktorý podnikal a má dobré kontakty. Nebude len prednostom, ale chcem, aby sa v prvom rade venoval príprave projektov na čerpanie prostriedkov z európskych fondov. Podľa mojich informácií na riešenie rómskej problematiky má byť z eurofondov vyčlenených okolo 200 miliónov eur a bola by škoda, keby sme to nevyužili pri rozvoji a skvalitnení života v našej mestskej časti,“ povedal dnes Ladislav Šaňa.

Na otázku, či prednostu získal na základe výberového konania, Šaňa odvetil, že v tomto prípade to nebolo nutné a ani zákon to nepredpisuje. „Je v mojej kompetencii vymenovať prednostu, a pána Petráša poznám dlhšie, je to inžinier a nám tu treba skúseného a vzdelaného človeka,“ povedal Šaňa.

Ako uviedol Šaňa, nový prednosta má pripraviť stratégiu a projekty riešenia základných problémov na Luníku IX, ktoré chcú predložiť vláde. Projekty sa majú orientovať predovšetkým na kultúru, vzdelávanie.

„Chceme na Luníku IX zriadiť športové ihrisko. Bol by som rád, keby sa nám tu podarilo otvoriť dislokované triedy nejakého odborného učilišťa. Treba vytvoriť podmienky pre mladých a riešiť celý rad problémov s bývaním, hygienou,“ povedal starosta. Kategoricky poprel podozrenia, že ide len o to, aby sa na projektoch nejaká skupina nabalila.

Otázku svojho dlhu a označenie za neplatiča označil za veľké nedorozumenie. „Ja som platil, ale zrejme sa stala niekde chyba. Mal som nejaký dlh a už som bytovému podniku zaplatil 450 eur, no nemôže to byť okolo 4 500 eur, je to omyl. Mám bločky, koľko a kedy som platil. Manželka to práve dáva dokopy a pôjdeme si to vykonzultovať na bytový podnik. Ak je tam nejaká malá dlžoba, určite ju vyrovnám. Ak bude treba, svoju pravdu budem obhajovať aj na súde. No budem potom žiadať verejné ospravedlnenie,“ povedal dnes Šaňa.

Doložil, že nielen podľa jeho mienky je zverejnenie jeho mena ako dlžníka a neplatiča tichá pomsta za medializovanú kauzu, v ktorej pracovník bytového podniku navrhoval Rómom odhlásenie sa z trvalého pobytu a vysťahovanie do zahraničia za úplatu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy