Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Netradičné poistenia: Bača si chcel poistiť nepozornosť, iný to, aby mu neuleteli včely
Zdielať na

Netradičné poistenia: Bača si chcel poistiť nepozornosť, iný to, aby mu neuleteli včely

SLOVENSKO / Bača si chcel poistiť svoju nepozornosť, iný rady do života, či koryto rieky, ďalší nejakú časť tela. Aj s takýmito požiadavkami sa stretávajú pracovníci poisťovní na Slovensku. Niektoré druhy poistenia pomaly zanikajú a iné vznikajú.

Dobré rady nad zlato si chcela poistiť proti neúspechu napríklad jedna mentálna koučka. "Chcela si dať poistiť zodpovednosť za spôsobenú škodu zlými radami," priblížila Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa poisťovne Union.

Úspech rady do života je pomerne tak zaručený, ako výhra v lotérii. "Predstavou spoločnosti bolo, že ak by niekto v lotérii vyhral, celú výhru by výhercovi platila poisťovňa," uviedla hovorkyňa poisťovne Generali, Katarína Ondra.

S nezvyčajnou požiadavkou sa stretli aj v ďalšej poisťovni. Tentoraz od milovníkov balónov, ktorí nechceli prísť o fiestu.
so svojimi pracovnými schopnosťami si asi nebol úplne istý aj jeden bača, ktorý si chcel poistiť svoju nepozornosť.

"O poistenie zodpovednosti za spôsobenú škodu, pričom sa obával, že sa mu stratia jeho ovce," povedala Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

No a ďalší človek sa bál, že mu uletia včely. "Nevedeli sme mu vyhovieť, pretože nevieme zabezpečiť, aby včely neuleteli a nedajú sa ani začipovať," hovorí Katarína Ondra.

Väčšina týchto žiadostí dostane červenú a prejdú do kategórie nevyhovujúce a keby sme sa vrátili na zem, tak najčastejšie sa stále poisťujú domy, byty, autá, či život. Sú aj veci, ktoré postupne zapadajú prachom minulosti

"Preto sa už napríklad nestretneme s poistením zahumienkového hospodárstva, ako to bolo v minulosti," uviedla Lucia Strnad Muthová, hovorkyňa poisťovne Allianz. 

Vznikajú aj nové poistenia, s ktorými budeme v budúcnosti možno žiť bežne. Napríklad vesmírne lety a individuálne lety do vesmíru, či poistenie lietajúceho auta.

"Nateraz je však záujem klienta o poistenie prototypu lietajúceho auta, skutočne netradičnou požiadavkou," povedala Katarína Ondra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy