Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Výrobnú halu zachvátili plamene. Môže ísť o jeden z najničivejších požiarov v krajine
Zdielať na

Výrobnú halu zachvátili plamene. Môže ísť o jeden z najničivejších požiarov v krajine

MLADÁ BOLESLAV / Ak sa potvrdia predbežné odhady, požiar haly v Mladej Boleslavi sa zaradí k jedným z najničivejších požiarov v Česku. Pri rozsiahlom požiari hál vznikla podľa prvotných odhadov škoda 900 miliónov korún.

Hasenie hál, ktoré začali horieť v sobotu večer, stále pokračuje, povedal dnes ráno ČTK hovorca stredočeských hasičov Jan Sýkora. Uhaseniu požiaru bráni zrútená časť jednej z hál. Hasiči preto na miesto priviezli rýpadlo zo záchranného útvaru, ktoré má s rozobratím konštrukcie pomôcť.

K požiaru v mladoboleslavskej Nádražnej ulici vyrážali hasiči v sobotu okolo 20:30. Oheň dostali pod kontrolu takmer po šiestich hodinách nadránom. Kvôli vysokému počtu zasahujúcich hasičov bol vyhlásený najvyšší stupeň poplachu. V noci bol znížený na tretí a okolo 04:00 na druhý stupeň. "Niektoré jednotky sa mohli vrátiť na svoje základne," uviedli stredočeskí hasiči na twitteri.

Hasiči vyrážali k hlásenému požiaru odpadu požiaru v sobotu večer. Na mieste zistili, že horia palety vyskladané do výšky niekoľkých metrov. Z paliet sa požiar preniesol na haly v blízkosti. Hasenie komplikuje silný vietor a spočiatku mali hasiči problémy kvôli nedostatku vody. Museli preto zriadiť niekoľko čerpacích staníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy