Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pacient napadol sestru stojanom od ventilátora!
Zdielať na

Pacient napadol sestru stojanom od ventilátora!

Žena utrpela poranenia hlavy a psychický šok, momentálne je hospitalizovaná na traumatológii

Počas celej svojej 26-ročnej praxe sa jej nič podobné nestalo! Pani Danku napadol jej vlastný pacient. Keď sa zdravotná sestra otočila, muž napojený na prístoje  ju zozadu surovo udrel do hlavy stojanom od ventilátora.

Keď prišlo k incidentu, 58-ročný muž ležal štvrtý deň na Jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho agresívne správanie prišlo náhle. Len chvíľku pred útokom bol údajne až apatický a Danka preto vôbec nečakala, že by sa mohol odpojiť od infúzií a monitora.

Podľa pani Danky pacienti s agresívnymi prejavmi ťahajú za sebou veci. Tento muž si však akoby uvedomoval, čo robí. Hoci v bolestiach, napadnutá žena predsa len stihla privolať pomoc. Agresívny muž sa totiž tesne po útoku pokúsil vyskočiť z okna. 

Danka skončila na traumatológii. Polícia celý prípad zatiaľ posudzuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Či sa nakoniec prekvalifikuje na trestný čin závisí od zdravotného stavu pacientky. U tej zatiaľ pretrvávau bolesti hlavy a podľa jej vlastných slov chvíľu potrvá, kým sa so všetkým pychicky vyrovná.

Zdielať na

Najčítanejšie správy