Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najkrajší darček pre väzňov: Na sviatky môžu ísť domov
Zdielať na

Najkrajší darček pre väzňov: Na sviatky môžu ísť domov

BRATISLAVA / Viac ako 80 odsúdených dostane tento rok najkrajší dar - možnosť byť doma so svojimi najbližšími. Zbor väzenskej a justičnej stráže udelí 85 odsúdeným voľno na vianočné sviatky.

Pre agentúru SITA to povedala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská. Ako vysvetlila, predmetné voľno sa udeľuje formou disciplinárnej odmeny za dlhodobé pozitívne výsledky dosahované pri plnení programu zaobchádzania, plnení pracovných povinností, výkone prospešných prác mimo ústavu alebo za vykonanie príkladného činu.

"Počas Vianoc bude povolená vychádzka mimo ústav za účelom návštevy blízkych osôb na čas najviac 48 hodín 54 odsúdeným a opustenie ústavu je umožnené štyrom odsúdeným," povedala hovorkyňa a dodala, že aj na Silvester a Nový rok udelia ďalšie voľná. Samozrejme, všetky osoby, ktoré sa vrátia po sviatkoch naspäť pôjdu do karantény a absolvujú antigénový test.

K 21. decembru sa v ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody nachádzalo spolu 10 203 väznených osôb. Z toho je 1 429 obvinených a 8 774 odsúdených. V súčasnosti sa vo výkone väzby a výkone trestu odňatia slobody nachádza 58 mladistvých osôb a 261 cudzincov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy