Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pán Jozef patrí k najstarším ľuďom na svete, ktorý zdolali Covid-19. Teraz oslávil 102 rokov
Zdielať na

Pán Jozef patrí k najstarším ľuďom na svete, ktorý zdolali Covid-19. Teraz oslávil 102 rokov

ZBOROV NAD BYSTRICOU / Výnimočné jubileum - 102 rokov oslavuje pán Jozef Krížek, ktorého sme vám v našich novinách predstavili už na jar - v čase keď vo veku 101 rokov prekonal nebezpečný koronavírus. Patrí tak k najstarším ľuďom na svete, ktorý zdolali Covid-19. V domove dôchodcov v Zborove nad Bystricou sa mu darí naozaj dobre. My mu želáme ešte pevné zdravie a veľa elánu do života.

Pán Krížek má neuveriteľných 102 rokov. Pochopiteľne, v tomto čase nie je možná veľká oslava s dlhým zástupom gratulantov, ale ľudia, ktorí sú mu stále nablízku, mu mohli zaželať. 

Kysučan s tuhým korienkom však minulú zimu prežil neľahké obdobie. Svoju izbu v domove seniorov musel vymeniť za tú nemocničnú, kde sa za pomoci zdravotníkov popasoval s Covidom 19. "Prekonal ho, mal aj teploty zvýšené," povedala zástupkyňa vedúcej ZPS Zborov nad Bystricou Zuzana Zajková. 

Na pacienta v netradičnom veku si pamätajú aj lekári čadčianskej nemocnice. "K veľmi príjemným patril príbeh 101-ročného pána Krížeka, ako sme ho pomaličky odpisovali a on potom vyspevoval vo vašej televízii," uviedol 

A keď už vyzdravel, pre zmenu, prišli zdravotníci z Kysuckej nemocnice za nim do jeho izby, aby mu pichli vakcínu proti koronavírusu. "Som rád, že som zaočkovaný," povedal pán Jozef. 

Pri gratulácii nemohol chýbať aj prípitok so starostom dediny, kde žije. "Taký dobrosrdečný deduško, máme ho radi," dodal 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy