Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Košiciach v teplárni horelo. Hasičom komplikoval hasenie obsah násypníku
Zdielať na

V Košiciach v teplárni horelo. Hasičom komplikoval hasenie obsah násypníku

KOŠICE / V košickej teplárni, ktorá zásobuje teplou vodou kompletne celé mesto, v utorok podvečer vypukol požiar. Kým sa hasičom a zamestnancom podarilo dostať plamene pod kontrolu ubehlo viac ako 7 hodín. Zásah bol veľmi komplikovaný. Ak by sa horiaca škvára stretla s vodou, mohlo dôjsť k výbuchu.

Požiar vypukol pred 18. hodinou v násypníku, ktorý bol naplnený do jednej tretiny škvárou. Z výšky 15tich metrov šľahali plamene. V násypníku bolo približne 20 kubíkov škváry, ktorú bolo potrebné vypustiť. Ochladzovať mohli iba opláštenie, ktoré malo viac ako 350 stupňov Celzia. Vytvorili vodnú clonu a silo postupne vypustili.

"Nedošlo k žiadnym úmrtiami ani poškodeniu zdravia. Vykurovanie mesta Košice nebude žiadnym spôsobom obmedzené ani narušené," uviedla marketingová manažérka MH teplárenský holding, Andrea Devánová. Hasiť však bolo nutné opatrnejšie. Ak by sa škvára stretla s vodou mohlo by dôjsť k výbuchu. 

​"Na miesto bol vyslaný psovod so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia aj experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu Košice, ktorí začali s rozsiahlou obhliadkou miesta činu," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Lenka Ivanová. Na mieste sú ešte aj teraz hasiči, ktorí zisťujú príčinu vzniku požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy