Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Z auta zostala iba kopa šrotu: Opitý šofér prežil bez ujmy, spolujazdkyňa na jeho jazdu doplatila životom
Zdielať na

Z auta zostala iba kopa šrotu: Opitý šofér prežil bez ujmy, spolujazdkyňa na jeho jazdu doplatila životom

KAPLNÁ / V obci Kaplná sa stala tragická dopravná nehoda. Policajti namerali 43-ročnému vodičovi po nehode v dychu alkohol. Hodnota bola tesne pod 1 promile.

V aute Volvo sa viezli traja, vodič, 41-ročná spolujazdkyňa a jej 22-ročný syn. Krátko pred siedmou hodinou večer prechádzali úsekom medzi obcami Kaplná smerom na Cífer. Na rovnom úseku cesty nezvládol riadenie, a na mokrom povrchu dostal s autom šmyk. Volvo prešlo plynule mimo cestu vpravo a narazilo do stromu.

Z miesta nehody všetkých troch previezli na ošetrenie do nemocnice. Transport nezvládla ťažko zranená žena, ktorá viacerým zraneniam ešte v sanitke podľahla. S ťažkými zraneniami nohy, panvy a ďaľšími vnútornými zraneniami skončil aj jej syn. Vodič utrpel drobné zranenia a v nemocnici ho jednorázovo ošetrili.

​Dopravní policajti okolnosti dopravnej nehody naďalej vyšetrujú a vo veci začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia závažnejším spôsobom v súbehu s ublížením na zdraví s následkom ťažkej ujmy. Alkohol pri nehode bude pre vodiča priťažujúcou okolnosťou. Zákon v tomto prípade stanovuje pre tieto trestné činy hornú sadzbu odňatia slobody až na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy