Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Robert Fico o nahrávkach z chaty: Štátny terorizmus a útok na opozíciu. Prídu trestné oznámenia
Zdielať na

Robert Fico o nahrávkach z chaty: Štátny terorizmus a útok na opozíciu. Prídu trestné oznámenia

BRATISLAVA / Mesiac od zverejnenia nahrávok z poľovníckej chaty sa dnes pred médiá spoločne postavili hlavní aktéri. Šéf Smeru Robert Fico, advokát Mariana Kočnera Marek Para a syn väzobne stíhaného ex-šéfa polície Tibora Gašpara. Obsah nahrávky komentovať odmietli, padnú trestné oznámenia a podľa Roberta Fica je to štátny terorizmus.

"Stretávali sme sa a budeme sa stretávať, na tom nie je nič protizákonné," vyjadril sa líder opozičnej strany SMER-SR, Robert Fico. S prvým bratislavským snehom prišlo aj prvé vyjadrenie Roberta Fica a ostatných aktérov z chaty.

Policajti namiesto pytliakov zaznamenali rozhovory Roberta Fica či Roberta Kaliňáka s právnikom a blízkymi obvinených Tibora Gašpara a Norberta Bödöra. Trojica sa pozastavila nad nezákonnosťou sledovania na chate, ktorú uviedla krajská prokuratúra v Nitre a ktorú potvrdil aj generálny prokurátor. A takto komentovali nezvyčajné stretnutia: "by sa prostriedky trestného práva a trestného konania, ktoré sú jedny z najsilnejších, ktoré štát má k dispozícii, zneužívali na vybavovanie účtov politického boja," uviedol advokát Marek Para. "Dôležité je, že si vymysleli celý príbeh, aby zaútočili na opozíciu a nevinných ľudí, ako Bödör, Kováčik, Gašpar, ktorí sú v týchto kauzách. To je podstata kauzy," vyjadril sa Robert Fico. 

"Môžete kryť rite celej koalície, koľko chcete. Toto je štátny terorizmus. Toto tu nikdy nebolo," konštatoval Robert Fico. Debata sa mala odvíjať aj okolo rád Robertovi Kaliňákovi, ako vypovedať. Gašpar sa na nahrávke, ktorú už generálny prokurátor Maroš Žilinka označil za nepoužiteľnú, vyjadril, aby toxické nomináciu Ľudovíta Makóa hodili na nebohého Milana Lučanského. "Dôležité je to, čo bolo povedané orgánom činným v trestnom konaní a nie to, čo boli súkromné rozhovory," komentoval záznamy z kamery Robert Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy