Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý Sagan napadol v Monaku policajta. Bál sa, že ho zaočkujú
Zdielať na

Opitý Sagan napadol v Monaku policajta. Bál sa, že ho zaočkujú

MONAKO / Peter Sagan sa opil a zranil policajta. Najúspešnejší slovenský cyklista sa dostal do problémov ešte v apríli v Monaku počas dopravnej kontroly, keď vo Francúzku platil zákaz vychádzania. Tourminátor sa vraj zľakol, že ho idú očkovať. Informoval o tom francúzsky regionálny denník Nice-Matin.

Na Slovensku na to ako prvý upozornil Denník N.

Podľa francúzskeho portálu nicematin.com sa mal Sagan 25. apríla krátko pred polnocou viezť ako spolujazdec vo vozidle, ktoré šoféroval jeho brat Juraj. Bratia Saganovci porušili zákaz vychádzania, ktorý v tom čase v Monaku v rámci protipandemických opatrení platil. Podľa policajnej správy bol Peter navyše pod vplyvom alkoholu. 

Keď ich počas dopravnej kontroly zastavili policajti, došlo ku konfliktu. Incident vygradoval natoľko, že slávnejší z bratov Saganovcov spôsobil policajtovi zranenie na pravej ruke. Muž zákona bol pre to dva dni práceneschopný.

Podľa zverejnených informácií mal Peter spanikáriť a napadnúť policajta z obavy, že by ho chceli zaočkovať proti Covidu-19. Slovenský cyklista si údajne z incidentu nič nepamätá. „Napokon sa jasne ukázalo, že dôvodom všetkých problémov bola nadmerná konzumácia alkoholu, na ktorú nie je zvyknutý,“ uviedol sudca. Pokuta ho vyšla na 5 100 eur - sto za porušenie opatrení a 5 000 eur za napadnutie policajta. Sagan sa za svoje konanie ospravedlnil. 

Stalo sa to dva mesiace po tom, čo slovenský športový fenomén Covid-19 prekonal a na odporúčanie lekárov podanie vakcíny odložil. Očkovanie sa totiž odporúča najskôr až šesť mesiacov po prekonaní ochorenia.

Popoludní sa k celému incidentu vyjadril aj samotný Peter. Celá situácia ho podľa jeho slov úprimne mrzí a bude robiť všetko preto, aby sa nič podobné nezopakovalo. "Chcem využiť túto príležitosť a ospravedlniť sa. Bola to zlá skúsenosť, ktorá ma prinútila hlboko sa zamyslieť a naučiť sa cenné lekcie. Veľmi ma mrzí tento incident, ktorý sa už nikdy nezopakuje," uviedol Sagan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy