Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pašerák cigariet sa postavil pred sudcu a pozná svoj trest: Malo mu pomáhať 6 detí
Zdielať na

Pašerák cigariet sa postavil pred sudcu a pozná svoj trest: Malo mu pomáhať 6 detí

SLOVENSKO/UKRAJINA / Pašerákovi cigariet z Ukrajiny malo pri pašovaní stoviek kartónov nelegálnych cigariet pomáhať aj 6 detí. Muž sa už postavil pred sudcu a pozná právoplatný trest. Jeho neplnoletí spoločníci ešte čakajú na proces v detskom domove. Vzniknutá škoda voči štátu dosiahla podľa informácií TV JOJ takmer 20-tisíc eur.

Prípadom sa zaoberal vyšetrovateľ KUFS. Dospelého Ukrajinca obvinil z trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Spolu s ním kontraband na naše územie niesli aj šiesti neplnoletí. Tí sú momentálne v detskom domove a čakajú na súdny proces. Povedali, že dospelý ich poprosil o pomoc pri prenose balíkov lesom, no oni nevedeli, že prekročia Schengenskú hranicu. "Obsah balíkov bol spolu 850 kartónov cigariet bez kontrolnej známky na označenie tovaru," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance  Agnesa Kopernická.

Dospelý Ukrajinec bol stíhaný väzobne. Zo skutku sa zodpovedal na súde. "Obvinený bol sudcom OS Humenné uznaný za vinného, za čo mu bol uložený podmienečný trest odňatia slobody v trvaní jedného roku s určenou skúšobnou dobou v trvaní jedného roku a trest prepadnutia a zhabania vecí," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

S rozsudkom bol spokojný aj prokurátor, aj obvinený. Trestný rozkaz je teda právoplatný. Muža z väzby prepustili na slobodu a môže sa vrátiť naspäť domov na Ukrajinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy