Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pani Zuzana, ktorá takmer vyhrala 400 tisíc, sa chystá žalovať štát
Zdielať na

Pani Zuzana, ktorá takmer vyhrala 400 tisíc, sa chystá žalovať štát

BRATISLAVA / Zuzana, ktorá v očkovacej lotérii prišla o 400 tisíc eur, už má právnika a chystá sa žalovať štát. Koniec-koncov, odporúčal jej to sám minister financií. Právny zástupca Zuzany je presvedčený, že na vyplatenie výhry nie je potrebná zmena zákona.

Mnoho tisíc Slovákov sledovalo v programe verejnoprávnej televízie, ako slečna Zuzana z Prešova súťažila v očkovacej lotérii. Mala povedať heslo, ktoré vidí na obrazovke. No ona ho ešte nevidela. Za to celé Slovensko si všimlo, že pravidlá sú pre niektorých ak nie nespravodlivé, tak určite nesplniteľné.

Po rozpačitom kole očkovacej lotérie sa minister Matovič osobne stretol so slečnou Zuzanou. No teraz sa zdá, že ich kontakt bude len papierovou formou - cez právnika.

Hneď po prvom kole sa na očkovaciu lotériu zdvihla vlna kritiky. Igor Matovič už pri osobnom stretnutí sľuboval, že bude hľadať cestu ako výhru slečne Zuzane vyplatiť. Dokonca nechal pripraviť zákon, ktorý dostal pomenovanie Lex Zuzana. A naposledy jej v komerčnom rádiu paradoxne odporúčal cestu súdov.

Ako to skončí, či o tom napokon rozhodne súd, alebo sa ministerstvo so slečnou Zuzanou dohodne mimosúdne, nateraz nie je jasné. Jej právny zástupca nevylučuje ani to, že kvázi výhru si bude od štátu nárokovať niekto iný: "Možno ďalšia možnosť bude postúpenie pohľadávky," povedal JUDr. Patrik Benčík.

Minister financií Igor Matovič to komentoval opäť svojrázne: "Ja jej paradoxne držím palce, aby ten súd vyhrala."

Meno pani Zuzany okamžite spoznalo celé Slovensko:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy