Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Deti sa nemali ako dostať do škôl, medzimestská autobusová doprava má vážne výpadky
Zdielať na

Deti sa nemali ako dostať do škôl, medzimestská autobusová doprava má vážne výpadky

BRATISLAVA / Nový dopravca, ktorý práve začal prevádzkovať dopravu v okolí Bratislavy hlási výpadok približne 50tich liniek. Ide najmä o linky v okolí Senca a Pezinka. Tie dnes nepôjdu tak akoby mali a podobne to môže vyzerať aj v nasledujúce dni.

Cestujúci dnes čakali na zastávkach zbytočne. Nervózne a opakovane pozerali na nový grafikon a autobusy vôbec neprichádzali. Aj desaťročná Danielka zo Svätého Jura čakala na zástavke na autobus, chcela ísť do školy no nestalo sa. Kým Daniela meškala do školy možno hodinu, pán z Pezinka meškal do práce niečo cez tri hodiny, presne toľko stál dnes na zástavke.

"Je to neuveriteľné , o siedmej som neter odniesol do školy a odvtedy tu čakám je pol desiatej a autobus stále nič," hovorí sklamane.

Starosta obce Viničné Pavel Galamgoš dodáva: "Mne sa sťažovali zdravotné sestry, čakali od piatej rána na zástavke do šiestej a nič. My vieme, že zazmluvnili nového dopravcu, ale takto to nemôže fungovať. My sme chceli zmenu grafikonu už aspon týžden dopredu a dostali sme ho len včera večer."

Nielen v Pezinku ale aj v okrese Senec je pre ľudí katastrofou, ak im autobusové spojenie zlyhá.

Starosta obce Zálesie Marián Perger hovorí: "My tu nemáme základnú školu, takže tie deti ráno musia dochádzať. A potrebujeme autobusy v tých intervaloch, lebo iba tak stihnú školy, prácu."

Dočasné obmedzenia sú približne na 50-tich linkách, pričom v bratislavskom regióne podľa cestovných poriadkov prevádzkuje 62 liniek. Dopravca sa dnes cestujúcim ospravedlnil na sociálnej sieti. Bratislavský samosprávny kraj vyžaduje od nového dopravcu plnú obslužnosť, inak si od neho začne
účtovať sankcie.

"Aj ja som nasrdený a dnes dostali ultimátum 9 dní. Musia nájsť 100 vodičov. Zaviazali sa zmluvou. Preto aj ja vyzývam každého, kto má vodičský na autobus, prihláste sa," povedal župan Juraj Droba.

Župa sľubuje 1000 euro náborový príspevok a 300 euro k platu.

O hroziacich výpadkoch sa pritom hovorilo už dlhšie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy