Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Sabinove sa podnikatelia aj ľudia môžu tešiť. Vďaka zaočkovanosti preklopia okres z čiernej do bordovej
Zdielať na

V Sabinove sa podnikatelia aj ľudia môžu tešiť. Vďaka zaočkovanosti preklopia okres z čiernej do bordovej

SABINOV / Aktuálne čierny okres Sabinov bude podľa covid automatu od budúceho týždňa bordový. Vďačí za to počtu očkovaných osôb v rizikovej skupine. Od pondelka si preto ľudia vychutnajú nielen obed priamo v reštaurácii, ale obnovia sa aj niektoré športové podujatia.

V reštaurácii sa v Sabinove nenajete. Funguje tu len okienkový výdaj. O pár dní sa to zmení. Tešia sa nielen prevádzkovatelia, ale aj zákazníci. Stoličky v reštaurácii na stoloch hore nohami a k tomu zvláštna atmosféra. Opatrenia tu nielenže sťažili život, ale prevádzkovatelia majú pocit, že aj niektorých odradili. Nie každému zrejme vyhovuje balený obed do ruky.

"Mali sme okolo 50 - 70 obedov, teraz 8 – 10," povedal majiteľ reštaurácie Martin Veselý. "Aj mne to chýba, lebo človek len vezme a zabalí," uviedla čašníčka. 

Od pondelka sa to zmení. Kým niektoré okresy sa doteraz čiernej farbe vďaka zaočkovanosti vyhli, Sabinov sa z čiernej do bordovej doslova preočkoval. Ešte dva týždne dozadu chýbalo v okrese 214 ľudí nad 50 rokov. "Tri, štyri makové zrniečka chýbali k tomu," povedal primátor mesta Sabinov Michal Repaský. 

"Ja vám urobím kávičku, ale musíte si ju vonku na lavičke vypiť," povedala obsluha v cukrárni. Takéto opatrenia majú aj v cukrárni. Za zmenou z čiernej na bordovú je aj veľká mobilizácia starostov z okresu na čele s primátorom Sabinova. Vďaka zaočkovanosti sa aj v cukrárni teraz tešia na to ako budú môcť v pondelok ľudí pustiť dovnútra za stoly.

"Už budú môcť sedieť na kávičke u nás," povedala čašníčka v cukrárni. "Káva so sebou to ani nejde," vysvetlil majiteľ cukrárne. "Vykúpili sme sa. Je to super, lebo takto by nám gastro padlo na kolená. Predaj cez okienko nemá význam," uviedol Repaský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy