Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autobusová stanica Nivy je oficiálne otvorená. Jej využitie je multifunkčné
Zdielať na

Autobusová stanica Nivy je oficiálne otvorená. Jej využitie je multifunkčné

BRATISLAVA / Po štyroch rokoch výstavby oficiálne otvorili novú bratislavskú autobusovú stanicu Nivy. Developer priznal, že kvôli lockdownu čelili viacerým problémom. Teraz je ale súčasťou hlavného mesta skutočne pekný projekt, ktorý okrem moderného nástupišťa ponúka aj nákupnú pasáž, či zelenú strechu, ktorú okamžite zaplnila masa ľudí.

Nová autobusová stanica Nivy vstúpila do života o tretej hodiny ráno, 30. septembra, autobus odišiel z prvého nástupišťa a prví cestujúci mali z novej stanice nesmiernu radosť. "Je to tu veľmi pekné," uviedol jeden z prvých cestujúcich. "Sme radi, že to funguje. Cestujúci sú nadšení. Máme tu k dispozícii ľudí, ktorí koordinujú cestujúcich ako vyjsť z obchodného centra," uviedol generálny riaditeľ Slovak lines Pavol Labant. 

Odborníci priestory stanice hodnotia ako impozantný priestor, veľký ako štyri futbalové ihriská. Je konštruovaná ako exteriérová stavba a čerstvý vzduch je tam vďaka špeciálnemu systému. Veľkú radosť z nej majú aj primátor Matúš Vallo a župan Juraj Droba, ktorí prišli na oficiálne otvorenie. "Som rád, že to máme za sebou. Máme vstup do nášho mesta konečne taký, ako má vyzerať vstup do nášho mesta," povedal primátor Matúš Vallo. 

Bonusom je aj veľká zelená strecha, ktorá ponúka absolútny oddych či vyžitie pri športe. Pre verejnosť otvorili aj nákupné centrum Nivy, ktoré je plné obchodov a rozmanitých služieb. Tie sú rozmiestnené aj podľa potrieb samotných zákazníkov. Myslelo sa aj na cyklistov, tí majú k dispozícii cyklovežu, ktorá má kapacitu až 118 bicyklov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy