Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pred Úradom verejného zdravotníctva sa objavila kopa hnoja
Zdielať na

Pred Úradom verejného zdravotníctva sa objavila kopa hnoja

Archívne video

Hnoj nie je netradičnou "protestnou surovinou". Pred budovou NR SR sa objavil aj v roku 2019

BRATISLAVA / Pred budovou Úradu verejného zdravotníctva sa objavila kopa hnoja. Samotný ÚVZ to zverejnil na svojom profile so svojskou poznámkou. Niečo podobné sa v marci tohto roka objavilo aj pred Úradom vlády.

"Ďakujeme za príspevok k riešeniu zhoršujúcejšej sa epidemickej situácie v našej krajine. Každý podľa svojich možností… Žiaľ, materiálu v tejto forme nie je možné priradiť registratúrne číslo," zareagoval Úrad verejného zdravotníctva na svojom profile. V kope sa taktiež nachádzal odkaz, ktorý však samotný úrad zakryl. To či sa o prípad zaujíma aj polícia zatiaľ nie je známe. Väčšina ľudí v komentároch tento krok odsúdila, našli sa však aj takí, ktorí považujú túto formu protestu za hrdinstvo.

K vlečke hnoja sa neskôr prihlásila strana ĽSNS, ktorej logo sa objavilo na tabuli. Čaputová, Heger, Matovič, Lengvarský, Mikulec aj Mikas. Zabíjate národ, národ vám to vráti!"  uvádza sa na nápise. Na sociálnej sieti zverejnila video asistentka poslanca Petra Krupu, Kristína Laššáková. "Priatelia, Mikasove vyhlášky ničia životy ľudí už vyše roka, tak mu poslali takýto voňavý odkaz priamo pred Úrad verejného zdravotníctva," uviedla vo videu moderátorka stranníckych správ. "Ján Mikas pred svoj Úrad verejného zdravotníctva dostal zásielku pripomínajúcu jeho nariadenia," napísal s fotografiou na svojom profile poslanec Andrej Medvecký. Obaja však vo vyjadreniach nekonkretizujú, kto je autorom činu. V poobedných hodinách bol hnoj odstránený.

Dva kubíky hnoja pred Úradom vlády

Polícia riešila dva kubíky hnoja pred úradom vlády v marci tohto roka. K vysypanej vlečke hnoja sa na facebooku priznal bývalý minister školstva za Ficovej vlády Juraj Draxler. Počas jeho protestnej akcie sa pred ministerstvami objavili reťaze a nad Dunajom viala postava šaša z balónov s tvárou Igora Matoviča. Aktivitu vtedy nazval nocou plnou protivládnych aktivít. Polícia v tomto prípade hrozila 100 eurovou pokutou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy