Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja rybári sú viac ako 100 nocí na rybách
Zdielať na

Dvaja rybári sú viac ako 100 nocí na rybách

SLOVENSKO / Ktovie, čo tak veľmi motivuje rybárov stráviť toľké hodiny pri brehu jazier alebo riek. Isté však je, že rybárov je na Slovensku možno viac ako všetkých futbalistov dokopy. Dvaja z nich už niekoľko mesiacov trpezlivo čakali každú noc na svoj veľký úlovok. A zdá sa, že sa im čakanie naozaj oplatilo.

Začalo to tak z ničoho. Kamaráti sa dohodli, že pôjdu na jednu noc na ryby. Potom pribudla ďalšia, ďalšia a ďalšia a napokon ich je viac ako sto. 

"Koniec rybárskej sezóny je 31. decembra, ale neviem či sme až takí blázni, že by sme to potiahli až do Vianoc," povedal rybár Dominik. Neobmedzili sa len na slovenské vody, ale odskočili si aj do zahraničia. Miesta, kam chodia po nociach nahadzovať udice však neprezrádzajú.

"Máme rôzne dobré miesta. Bližie to ale nechcem špecifikovať," uviedol Tomáš. Tomáša a Dominika neodradili ani komáre, ani strata nového telefónu v rieke a ani zranenia, ktoré neskončili len napichnutím sa na háčik.

"V Taliansku sa mi stalo, že ma poštípali jedovaté pavúky," povedal Dominik. Zvládajú si aj uvariť, postrážiť vernú spoločníčku Lolu, no čoraz častejšie musia aj svoje miesta pred tým než tam rozložia udice a spacáky vyupratovať. "Je úplne bežnou vecou, že predtým ako sa rozložíme na rybárske miesto musíme upratať po ľuďoch, ktorí tu boli pred nami," povedal Dominik. 

Počas viac ako sto nocí na rybačke sa k nim neraz pridali aj kamaráti. Prvými úlovkami boli kaprovité ryby, potom pribudli sumce. "Našim najväčším úlovkom bol 207 centometrový sumec, mal asi tak 50 kilogramov. Ale vzhľadom k tou ako dlho aša rybačka trvá je tých zážitkov veľmi veľa," povedal Tomáš. 

Toľko nocí mimo domov by tolerovala len máloktorá partnerka. "Tomáš je dlhodobo nezadaný a ja som sa tesne predtým rozišiel s partnerkou," uviedol Dominik. 

Ich zážitky sleduje na sociálnych sieťach stovky priaznivcov a veru pri pohľade na fotografie i videá, ktoré počas viac ako 100 nocí vznikli im je čo závidieť.

"Žiadna z rýb, ktorú sme počas rybačky chytili neskončí na tanieri a baví nás to presne preto, aby sme ryby mohli znova pustiť do vody," povedal Tomáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy