Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hrôza na východnom Slovensku. Tornádo strhlo niekoľko striech
Zdielať na

Hrôza na východnom Slovensku. Tornádo strhlo niekoľko striech

PETKOVCE, OKRES VRANOV NAD TOPĽOU / Ničivé tornádo sa prehnalo včera podvečer vranovským okresom. V obci Petkovce zanechalo spúšť, akú miestni ešte nezažili. Z viacerých domoch postrhávalo strechy. Stromy lámalo ako zápalky. Cesta do Petkoviec bola neprejazdná pre popadané konáre a stromy. Obyvatelia obce sa od včera večera nezastavili - stále odstraňujú škody.

Zobral strechy na 4 domoch, ktoré odhodil do vzdialenosti asi 100 metrov, poškodil elektrické i telefónne káble, narobil aj ďalšie škody. Video a fotografie nám zaslala diváčka Televízie JOJ. Podľa starostu Pavla Hybalu našťastie nikto pri tejto udalosti, trvajúcej niekoľko minút, neprišiel o život a ani nikto nehlásil zranenia. V obci, v ktorej býva 148 obyvateľov, okamžite zasadol krízový štáb, teraz tam zasahujú hasiči.

"Takmer dve desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahujú v obci Petkovce, okres Vranov nad Topľou. Obec zasiahlo tornádo, ktoré strhlo a poškodilo strechy na štyroch rodinných domoch a strhlo elektrické vedenie. Taktiež došlo k popadaniu stromov na cestnú komunikáciu, ktorá je momentálne neprejazdná. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Hanušoviec nad Topľou a členovia DHZ obcí Bystré a Soľ, ktorí odstraňujú popadané stromy a časti striech z cestnej komunikácie a prekrývajú poškodené strechy plachtami," uviedla hovorkyňa hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy