Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po odchode zahraničných turistov po deviatom júli sa Tatry opäť zapĺňajú, tentoraz najmä domácimi
Zdielať na

Po odchode zahraničných turistov po deviatom júli sa Tatry opäť zapĺňajú, tentoraz najmä domácimi

VYSOKÉ TATRY / Dátum 9. júl bol pre Vysoké Tatry zlomový. Rezervácie najmä od českých a poľských turistov hotelieri vo veľkom škrtali zo svojich systémov. Takmer vyľudnené veľhory opäť ožívajú. Zahraničných návštevníkov je síce málo, ale situáciu zachraňujú Slováci.

Už niekoľko dní v našich veľhorách platí, že čo turista to Slovák

Aj z električiek vystúpili hlavne naši dovolenkári. A ako môžete vidieť vo videu, nebolo ich veru málo, prázdne Tatry sa začínajú zapĺňať. Čísla z vysokých tatier sú v uplynulých dňoch oveľa optimistickejšie.

Prečítajte si, čo nám hoteliéri prezradili

"Aspoň v našom hoteli je to tak, že máme 70 percent slovenskej klientely, takže Slováci sa rozhodli dovolenkovať doma," hovorí riaditeľka hotela v Tatranskej Lomnici Iveta Šestáková. 

"Teraz máme 85 percent Slovákov, takže áno, tento rok sa rozhodli dovolenkovať doma," informuje riaditeľka Grandhotela v Tatranskej Lomnici Jana Tužinská. 

Odborník na tatranský cestovný ruch je presvedčený o tom, že situácia sa zlepšuje

Do smutných a opustených Tatier sa opäť vracia život. "Je to možno aj preto, lebo dovolenka je tu jednoduchšia, nepotrebujete test ani doklad o očkovaní," informuje predseda predstavenstva združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Martin Novotný.

Aj tatranské lanovky previezli v uplynulých dňoch viac turistov, stále to však nie sú čísla, ktoré by počas top sezóny očakávali. "Návštevnosť lanoviek vo Vysokých Tatrách poskočila, no stále nám chýba tých 50 percent hostí," informuje manažér stredísk Lukáš Brodanský. 

Pre niektorých Slovákov boli Vysoké Tatry jasnou voľbou medzi dovolenkovými destináciami

"Sú krásne, takže neodoláme a dosť často sem chodíme," hovorí turistka Soňa. "Tešíme sa z krásnych našich Tatier, a máme možnosť dýchať čerstvý vzduch a budovať si imunitu," hovorí turista Juraj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy