Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Násilník ubil muža päsťami na smrť
Zdielať na

Násilník ubil muža päsťami na smrť

Zdroj: Danny Williams

27 / ročný Ľubomír z Hrochote ubil na smrť 53-ročného Ondreja F. zo Zvolena

Na obeť zaútočil po tom, ako aj so svojím komplicom, 30-ročným Jaroslavom takisto z Hrochote, vošiel do jedného z rodinných domov v tejto obci. Ťažko zraneného Zvolenčana síce previezli do banskobystrickej nemocnice, lekárom sa ho však už nepodarilo zachrániť, zraneniam podľahol v stredu (22.7.) popoludní. Motívom konania Ľubomíra bola žiarlivosť.

V dome sa v čase útoku nachádzala aj 38-ročná žena, ktorú Ľubomír chytil za vlasy a taktiež ju udrel do tváre, čím jej spôsobil povrchové poranenia hlavy a podliatinu na tvári. Druhý z páchateľov, Jaroslav, sa začal 45-ročnému mužovi zo Zvolena, ktorý bol takisto v dome, vyhrážať, že ak polícií oznámi, že Ľuboš zbil Ondreja, tak ho zabijú.

Oboch násilníkov už policajti zadržali a umiestnili v policajnej cele. Vyšetrovateľ obvinil Ľubomíra zo spáchania zločinu zabitia a z prečinu porušovania domovej slobody, jeho komplica zo zločinu vydierania a z prečinu porušovania domovej slobody.

Prvému z nich hrozí osemročný a druhému šesťročný nepodmienečný trest, informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Zdielať na

Najčítanejšie správy