Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Streľba na ukrajinskej hranici: Polícia zadržala troch Indov
Zdielať na

Streľba na ukrajinskej hranici: Polícia zadržala troch Indov

SLOVENSKO–UKRAJINSKÉ POHRANIČIE / Na východnej hranici sa opäť strieľalo. Varovné výstrely zazneli pri zadržiavaní nelegálnych migrantov z Indie. Zadržali troch mužov.

Traja muži z Indie prechádzali cez les z Ukrajiny na Slovensko oddelene. Polícia najprv zadržala iba jedného z nich. Počas pátrania zbadali ďalšieho cudzinca, ten však pred hliadkou utekal. Pohraničná stráž muselu vystreliť do vzduchu. Napokon zadržali aj tretieho Inda, ktorého od Slovenska delilo už iba posledných 400 metrov. 

Na migračných trasách je znova rušno. Letné obdobie zvyšuje možnosti prekonania schengenskej hranice. Pohraničná stráž v Zakarpatskej oblasti preto zaviedla viaceré novinky. Vytvorili špeciálnu jednotku z tých najlepších hraničných policajtov. Ich úlohou je odhaliť prevádzačov a migrantov ešte predtým, ako sa priblížia k hraničnej čiare. "Jednotka kontroluje všetky vozidlá, ktoré smerujú k štátnej hranici s Rumunskom, Maďarskom a Slovenskou republikou," uviedol hovorca ukrajinskej polície.  Zisťujú tiež, či cudzinci pricestovali na Ukrajine nelegálne a či majú cestovné doklady. "Okrem toho vykonávajú systematické kontroly železničných a autobusových staníc v Zakarpatsku," povedal hovorca policajtov. 

Miestni obyvatelia spolupracujú s pohraničnou strážou Ukrajiny už niekoľko rokov. Aj vďaka ich všímavosti sa už neraz podarilo zadržať nelegálnych migrantov či prevádzačov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy