Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rukojemnícka dráma v Novom Meste nad Váhom: 36-ročný muž sa zabarikádoval v byte s rodičmi. Nožom bodol policajta
Zdielať na

Rukojemnícka dráma v Novom Meste nad Váhom: 36-ročný muž sa zabarikádoval v byte s rodičmi. Nožom bodol policajta

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Dráma v Novom Meste nad Váhom. Muž sa zabarikádoval v byte, odkiaľ nechcel pustiť svojich rodičov. S nožom v ruke sa vyhrážal aj policajtom. Zasiahnuť muselo komando kukláčov a útočník jedného z nich bodol.

36-ročný Jozef, ktorý žije v byte svojich rodičov sa postaral o poriadny rozruch na sídlisku v Novom Meste nad Váhom. Podľa polície mal vyčíňať v noci pod vplyvom drog. "Muž sa mal zavrieť s rodičmi v byte, vstupné dvere bytu zabarikádovať nábytkom a brániť rodičom opustiť byt," povedala policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

"On už to nemá v hlave v poriadku, on vraj videl v telke zábery na tornádo na Morave a myslel si, že vonku zúri vojna," uviedla obyvateľka sídliska.

"To je stále, furt, tu sú policajti každú chvíľu. To nie je prvýkrát, to je každá chvíľa," dodal miestny.

Rodičia mali privolať zdravotných záchranárov, no muž ich odmietol pustiť dnu. Na miesto tak dorazili aj policajti. Jozef vzal do rúk kuchynské nože. "Zasahujúcim policajtom sa mal vyhrážať, že pokiaľ neodídu použije voči nim nôž," priblížila policajná hovorkyňa Adámiková.

Na rad prišli rozhovory s policajnými vyjednávačmi. Po niekoľkých hodinách napokon vtrhli do zabarikadovaneho bytu kukláči."Policajti po vyjednávaní vykonali služobný zákrok, počas ktorého obvinený nožom poranil jedného zo zasahujúcich policajtov,"  vysvetlila Adámiková.

Bodnúť ho mal do ruky. Muža napokon vyviedli von v putách a hospitalizovali na psychiatrii. "Policajný vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom obvinil 36 ročného muža zo zločinov obmedzovania osobnej slobody a útoku na verejného činiteľa,"  informovala hovorkyňa polície.

To však nie je všetko. Policajti počas domovej prehliadky našli striekačky s kryštalickou látkou, sušinu a ďalší podozrivý materiál. "Podľa výsledkov expertízy vyšetrovateľ rozhodne či obvinenému nepribudne obvinenie aj z drogovej trestnej činnosti," uzavrela hovorkyňa Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy