Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Najvyšší súd rozhodol. Bývalý šéf inšpekcie Adrián Szabó ide do väzby
Zdielať na

Najvyšší súd rozhodol. Bývalý šéf inšpekcie Adrián Szabó ide do väzby

BRATISLAVA / Posledný vysoký funkcionár Ministerstva vnútra z éry minulej vlády skončil v policajných rukách. V pondelok, 14. júna, Najvyšší súd rozhodol o vzatí do väzby bývalého šéfa inšpekcie Adriána Szabóa.

V Bratislave na Najvyššom súde rozhodli o vzatí do väzby obvineného bývalého šéfa inšpekcie ministerstva vnútra, Adriána Szabóa. Pred zasadnutím na otázky novinárov neodpovedal. ​Podľa potvrdených informácií, korupcia mala súvisieť s 20 tisícovou hotovosťou a drahou elektronikou, ktorú mal prijať.

"Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom verejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu PK a sám rozhodol tak, že obvineného JUDr. Adriána Sz. zobral do väzby z dôvodov uvedených v § 71 ods.1 písm. b) Trestného poriadku, teda do tzv. kolúznej väzby," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR, Alexandra Važanová. 

Informácie TV JOJ hovoria tiež o tom, že so šéfom inšpekcie sú spoluobvinení bývalí vysokí policajní funkcionári, ktorí s políciou spolupracujú. A to Bernard Slobodník a Marian Kučerka.  "Bola zadržaná len jedna osoba. V danej veci sú však obvinené celkovo 3 osoby," skonštatoval Skladan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy