Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Päť dní pred odvolávaním ministra vnútra prišiel Fico s podozreniami z minulosti. Mikulec ho nazval chrapúňom
Zdielať na

Päť dní pred odvolávaním ministra vnútra prišiel Fico s podozreniami z minulosti. Mikulec ho nazval chrapúňom

BRATISLAVA / Minister vnútra Roman Mikulec je vraj "skartovač." Takto ho nazval opozičný poslanec Robert Fico v súvislosti s informáciami, o ktorých dnes hovoril na svojej tlačovej besede. Mikulec mal podľa Fica v minulosti zneužiť svoje postavenie vo vojenskej tajnej službe a neskôr za sebou zničiť dôkazy. Minister Mikulec obvinenia odmieta a naopak Ficovi odkázal, že je obrovským klamárom.

"Mikulec je skartovač... Tu sa bavíme o rozklade právneho štátu," vyhlásil na tlačovej besede Robert Fico.

"Pán Fico je jeden obrovský klamár, demagóg a už by si to konečne niekto mal všimnúť," zareagoval minister Mikulec.


Ostré slová zo zákopu politickej strany Smer. Jej predseda zavelil do útoku a vytiahol roky staré dokumenty. Podľa Fica, dnešného ministra vnútra jednoznačne usvedčujú.


Fico hovorí o tom, že v časoch keď Mikulec pôsobil vo vojenskom spravodajstve. Spomína zákazky na stráženie vojenských objektov. Prenajímanie bytu, či poistenie armádnych áut. Poukazuje na prepojenia medzi Mikulcom, jeho otcom, bratom a bývalým nadriadeným, ktorý pre Mikulca pracuje dodnes ako jeho štátny tajomník. Fico hovorí o obrovskom konflikte záujmov.

"U nás stačilo, že niekto povedal, že nejaké CT-čko v Piešťanoch a padol predseda parlamentu, ministerka zdravotníctva a podpredsedníčka Národnej rady. A žiadne CT-čko kúpene nebolo a tu boli reálne veci. To nebolo povymýšľané," obhajoval sa Fico.

Na otázku TV JOJ, či Mikulec nevidí v obvineniach Roberta Fica zareagoval minister vnútra: "Absolútne nie, prečo by som mal vidieť v tom konflikt záujmov. Ja som vtedy nebol ani exektuívny pracovník a nemal som žiadne právo ani podpisovať takú zmluvu a ani nič podobné."


Fico však vytiahol ešte silnejší kaliber. Hovorí, že Mikulec nechal skartovať správu určenú vtedajšiemu ministrovi vnútra Lipšicovi. Malo ísť o tajnú správu, ktorú mu posielala zastupujúca šéfka rezortu obrany a premiérka v jednom. Iveta Radičová. Obsahom malo byť šafárenie s majetkom obranného spravodajstva. Mikulec hovorí, že všetky obvinenia opakovane vyvrátil, dokonca aj pred súdom.

"Mikulec nesplnil vydané vojenské rozkazy. Naopak, odpadnete, 1.3.2012 nariadil skartáciu tohto dokumentu," uviedol Fico.


"V prvom rade by sa mal vyjadriť pán minister," vyjadrila sa v správe expremiérka Radičová.


"Ja som bol obvinený lebo ľudia pána fica spravili komplot a podhodili mi do auta utajované skutočnosti. Pán Fico je jeden chrapúň, ktorý by mal už odtiaľto odísť preč, lebo klame podvádza a robí takéto intrigy a jeho ľudia s ním," zareagoval Mikulec.

Do utorkovej mimoriadnej schôdze ostáva 5 dní. No vôbec to nevyzerá tak, že bude pokoj zbraniam. Práve naopak.


"My vám porozprávame zajtra o daňových podvodoch pána Mikulca," povedal Fico.


"Neobávam sa toho. Pretože som to dávno vysvetľoval a sú to ničím neštandardné veci," uzavrel minister vnútra Mikulec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy