Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prípad obvineného Ruska z objednávky vraždy pokračuje: Furková hovorí o napätých vzťahoch Ruska s Volzovou
Zdielať na

Prípad obvineného Ruska z objednávky vraždy pokračuje: Furková hovorí o napätých vzťahoch Ruska s Volzovou

BRATISLAVA / Rusko je obžalovaný z prípravy vraždy a usvedčujú ho niekdajší vysoko-postavení členovia podsvetia, ktorí mali vraždu realizovať. Jej vraždu si mal podľa prokuratúry obžalovaný Rusko žiadať u Mikuláša Černáka. Dnes prišla v prípade vypovedať Zita Furková.

Ruskova ex-spoločníčka Sylvia Volzová sa v roku 2017 nečakane dozvedela, že ju slovenské podsvetie chcelo zavraždiť po tom, ako sa zmocnia jej podielov v televíznej spoločnosti. V prípade objednávky vraždy prišla vypovedať herečka Zita Furková. "Jednoducho ma predvolali, pretože som bola externá spolupracovníčka v rámci dabingu a čo viem, to poviem, a čo neviem, to nepoviem," povedala pred pojednávaním herečka Furková.

Furková sa vyjadrila aj k vzťahu bývalým spolupracovníkom Sylvie Volzovej a Pavla Ruska. "Ja som bola externou spolupracovníčkou, ale všeobecne sa hovorilo, že bol tam veľmi napätý vzťah. Dá sa povedať, že mocenský." K samotnému obvineniu Pavla Ruska z objednávky vraždy sa vyjadrila všeobecne: "vnímam to ako všetci ostatní. Je to pre mňa nepochopiteľné."

V tej dobe však herečka Furková poznala dobre. Na otázku, či si vie predstaviť, že by si objednal vraždu zareagovala: "ja som Pavla Ruska poznala cez kontakt pána Ľuba Gregora, bol so mnou v divadle s tým, že mňa prizvali pri udeľovaní licencie, kde bola potrebná výroba dabingu a to ešte vtedy nemali prostriedky a ja som už mala v 92 roku svoje štúdio, tak som proste prijala túto ponuku, pretože som vtedy vyrábala," vysvetlila svoje začiatky v televízii herečka.

Vypovedal aj František Borbély, ochrankár Sylvie Volzovej

František Borbély, ktorý robil ochranku Volzovej. O objednávke vraždy sa dozvedel len z novín a o žiadnej priamej hrozbe nevedel. Podľa jeho slov mal mal pokyny ochraňovať, aby sa jej nič nestalo.

Televíziu Sylvia Volzová rozbiehala s Pavlom Ruskom, s ktorým sa dostala do závažných sporov. Jej vraždu mal vyžadovať podľa vyšetrovacích orgánov v podsvetí práve Pavol Rusko, objednávkou osobne priamo u vtedajšieho bossa Mikuláša Černáka. 

"Nič také nebolo, žiadne stretnutie, žiadna objednávka. Sú to nezmysly a výmysly. Dostanem sa za chvíľku aj k tomu, že si myslím, že treba hľadať dôvody, prečo to pán Černák tvrdí," reagoval Pavol Rusko.

Poškodená Volzová už dlhodobo žije v Nemecku a dodnes sa obáva o život. Jej bezpečnú účasť na pojednávaní zabezpečovala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy