Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý prezident Rudolf Schuster si počas pandémie našiel novú záľubu
Zdielať na

Bývalý prezident Rudolf Schuster si počas pandémie našiel novú záľubu

BRATISLAVA / Ešte pred vypuknutím pandémie bol bývalý prezident Rudolf Schuster mimoriadne aktívny. Okrem politiky podnikal dlhé cesty a písal knihy. Na jeden rok sa však úplne odmlčal. Trávil ho vo svojich obľúbených kúpeľoch a neuveríte - s mobilom v ruke!

Po viac než roku sme sa stretli s bývalým prezidentom Rudolfom Schusterom. Dokonca na chvíľu a s rozostupom aj bez rúšok, aby sme mohli vidieť jeho optimistický úsmev.

Počas pandémie sa z verejného života vytratilo mnoho známych tvárí. Medzi nimi aj Rudolf Schuster, ktorý sa kvôli obávam z ochorenia pred verejnosťou doslova ukrýval. "Som ušiel do lesa, aby som nemusel viesť rozhovory. To viete, treba sa chrániť a ja som sa snažil to dodržať," vysvetlil bývalý prezident Rudolf Schuster. Napriek tomu sa udržiaval v dobrej kondícii. Aj vďaka svojim záľubám. "Štyri ročné obdobia, rôzne detaily," opísal svoju novú knihu Schuster. Počas koronakrízy totiž vydal svoju ďalšiu knihu. Tentoraz je to iné oproti tej predchádzajúcej. Nápad vznikol počas dlhých prechádzok lesom v okolí kúpeľov Štós. "Dcére som posielal fotky z telefónu a ona hovorí, že ocko to je škoda také fotky nepublikovať. Spravíme z toho knižku," opísal ako vznikol nápad ďalšej knihy. Na zachytenie prírody počas prechádzok použil jednoducho telefón, preto je názov knihy výstižný Prechádzky s mobilom. Vznikli pritom aj humorné situácie, napríklad keď sa zameral na jeden záber. "Ľudia videli ako chodím s telefónom a stojím nad mlákou, celkom dlho. Prišli a pýtali sa, či som v poriadku," konštatoval bývalý prezident. Pre svojich rovesníkov má odkaz ako sa aj ďalej udržať v zdraví a kondícii: "Mozog, keď zanedbávaš, tak zlenivie. On si skôr zvykne na lenivosť ako na to, že musí premýšľať. Takže aktivita - pohyb."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy