Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lyžiarka Petra Vlhová predstavila svojho nového trénera
Zdielať na

Lyžiarka Petra Vlhová predstavila svojho nového trénera

BRATISLAVA / Po ukončení sezóny najlepšia lyžiarka na Slovensku, Petra Vlhová, oznámila koniec spolupráce so svojim trénerom Liviom Magonim. Po niekoľkých týždňoch predstavila svojho nového člena tímu.

Novým hlavným trénerom slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej je švajčiarsky odborník Mauro Pini. Do tímu prišiel potom, čo TeamVlha ukončil spoluprácu s trénerom Liviom Magonim.  

"Som šťastná, že spoločne so všetkými ľuďmi v mojom tíme môžeme tvrdo pracovať na dosiahnutí všetkých našich cieľov. A aj ked dosiahnuť to, čo sme si predsavzali nebude jednoduché, som presvedčená, že vďaka skúsenostiam a vysokej odbornosti tréningových postupov nášho nového hlavného trénera - Maura Piniho, ich spoločne dosiahneme nielen kvôli sebe, no najmä pre všetkých fanúšikov, ktorí za nami stoja," napísala na sociálnej sieti Petra Vlhová.
Svoje nadšenie prejavil aj samotný tréner, ktorý sa na spoluprácu teší. "Ďakujem Ski Team Vlha za príležitosť byť súčasťou tímu, ktorému sa už podarilo dosiahnuť veľké úspechy. Je pred nami množstvo práce a nových výziev. Som rád, že budem môcť Petre pomôcť dosiahnuť jej ďalšie vysoké ciele.
Teší ma, že v budúcej sezóne budem môcť na olympijských hrách reprezentovať slovenské farby," vyjadril sa nový tréner Mauro Pini. 

Kto je švajčiarsky tréner Mauro Pini?

Mauro Pini pochádza zo švajčiarskeho mestečka Ticino. Svoje pôsobenie začínal ako tréner najmä mužov. V roku 2014 sa dostal do tímu Tiny Mazeovej a vybojovali spolu dve zlaté medaily na olympijských hrách v Soči. Pini bol posledné roky lyžiarskym expertom pre televíziu RSI a pracoval ako šéf lyžiarskeho strediska The Airolo - Pesciüm.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy