Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Petra Vlhová už nebude pokračovať s trénerom Magonim
Zdielať na

Petra Vlhová už nebude pokračovať s trénerom Magonim

Archívna reportáž: Petra Vlhová u prezidentky Zuzany Čaputovej

BRATISLAVA / Už niekoľko dní sa špekulovalo o pokračovaní spolupráce Petry Vlhovej a jej trénera Silvia Magoniho. V utorok, 6.apríla, večer oznámila, že už ďalej spolu pokračovať nebudú.

Po piatich rokoch spolupráce sa Petra Vlhová rozlúčila so svojim trénerom. Na sociálnej sieti to oznámil a Liviovi, ktorý ju doviedol až k zisku krištáľového glóbusu, poďakovala.

"Bola to dlhá a náročná cesta za tým, čo sme si všetci tak neskutočne želali. Nakoniec sa sen stal skutočnosťou a ja držím v rukách Veľký glóbus.
Úžasných 5 rokov s tebou Livio, počas ktorých som sa veľa naučila. Som nesmierne vďačná za tvoj čas, tvoju nekonečnú energiu, perfekcionizmus a nádej, ktorú si do mňa neustále vkladal," vyjadrila vďaku trénerovi Liviovi Magonimu. Podľa jej slov sa tieto dvere zatvorili, ale ďalšie sa otvárajú. "Jedny dvere sa zatvárajú, tisíc ďalších sa otvára a my si musíme iba správne vybrať. No tentokrát každý tie svoje," reagovala na ukončenie spolupráce Petra Vlhová. K ukončeniu zmluvy sa vyjadril aj otec a člen Ski Team Vlha, Igor Vlha: "Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili. Veľmi si ho vážim a chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy," uviedol Igor Vlha. Ďalej vyslovil ďalšie fungovanie na základoch, ktoré im dal práve Livio Magoni. "Som presvedčený, že na základoch ktoré sa nám spoločne podarilo vybudovať vystavame aj ďalší rast všetkých členov nášho Ski Team Vlha," vyjadril sa otec Petry a člen tímu Igor Vlha. 

Za spoluprácu poďakoval aj Livio Magoni

"Päť krásnych a neuveriteľných rokov ubehlo rýchlo. S výnimočnou športovkyňou, ktorá verila vo mňa a v moje pracovné metódy a koncepty. Dosiahli sme na vrchol. Veľa sme toho obetovali, ale dosiahli sme náš cieľ. Som hrdý na to, že sa nám podarilo vybudovať profesionálny tím, a že som sa od jeho členov mohol veľa naučiť," reagoval na ukončenie spolupráce Livio Magoni. Na konci poďakoval aj všetkým slovenským fanúšikom. Ako sám povedal, bolo mu cťou sprostredkovať všetkým toľko radosti z Petriných víťazstiev. "Ďakujem všetkým slovenským ľudom, úžasným fanúšikom, hrdým na svoju vlajku, hymnu a bolo mi cťou pomôcť vám prežiť všetky tieto chvíle," doplnil Livio Magoni. "Vďaka Ski Team Vlha, vďaka Petra, CIAO," uzavrel Magoni. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy