Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Záchrana kuriatok z nehody kamióna: Pozrite sa, ako sa im darí po týždni
Zdielať na

Záchrana kuriatok z nehody kamióna: Pozrite sa, ako sa im darí po týždni

KAPUŠANY, OKRES PREŠOV / Niektorým malým kuriatkam, ktoré prežili nehodu kamióna, sa darí aj po týždni. Do ich záchrany sa pustili viacerí ľudia a vzali si ich domov. Inak by skončili v kafilérii spolu s tými, ktoré nehodu neprežili. V kamióne sa viezlo viac, než 100 tisíc jednodňových kuriatok.

Desiatky ľudí z okolitých dedín pred viac, ako týždňom dobehli k havarovanému kamiónu, keď sa dozvedeli, že aj kurence, ktoré prežili, by boli utratené. Do záchrany sa zapojil aj Dávid so svojou manželkou. "Zobrali sme toľko, koľko sme vedeli," hovorí záchrankyňa kureniec Klaudia Pálfiová. 

​Z tisíc malých žltých kureniec prežilo 60

Mnohé rozdali, no mnohé im aj uhynuli. "Bohužiaľ dnes ráno ešte, dúfam, že posledné," hovorí záchranca kureniec David Pálfi. Na operených obyvateľov dávajú pozor aj štvornohí chlpáči.

Kurence boli napospas počasiu vyše 12 hodín

Už vtedy veterinári hovorili o tom, že je možné, že aj 80 percent z nich neprežije. Nateraz je bilancia lepšia, ako sa predpokladalo. "Mali sme zriadenú takú provizórnu jednotku intenzívnej starostlivosti, kde sme im venovali pozornosť," hovorí záchrankyňa kureniec Klaudia Pálfiová. 

Stresový zážitok pri nehode sa podpísal aj na samotnom raste kureniec

Kým niektoré ešte aj po týždni vyzerajú, ako v deň záchrany, niektoré už vyrástli. "Naozaj sú tu niektoré také drobunké, ako keď sme ich doniesli," hovorí Pálfiová. "Už sa im začínajú tvoriť biele pierka, takže predsa je to domáci chov," hovorí Pálfi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy