Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kamión plný kuriatok skončil v priekope. Približne 130 000 museli utratiť
Zdielať na

Kamión plný kuriatok skončil v priekope. Približne 130 000 museli utratiť

LADA / Pri obci Lada v Prešovskom okrese v utorok ráno havaroval kamión naložený živou hydinou - malými žltými kurencami. Niekoľko tonový kolos skončil mimo cestu prevrátený v priekope. Zopár malých kuriatok pobehovalo po zasneženom poli, ostatné ostali v prevrátenom prívese.

Stalo sa to v utorok ráno pred obcou Lada. Kamionista zrejme vošiel s kamiónom na nespevnenú krajnicu a pod vlastnou ťarchou sa kamión prevrátil. V zasneženom poli ostal poľský kamión aj s nákladom.



30-ročný Poliak za volantom kamióna zrejme zaspal. V zasneženom poli ostal poľský kamión ležať na boku aj s nákladom. Bol plne naložený malými žltými kurencami. Zopár z nich pobehovalo po zasneženom poli. Mnohé z nich však ostali zakliesnené medzi prevrátenými debničkami v kamióne.


​"Kurčatá, ktoré po nehode bohužiaľ aj vypadli z toho kamiónu tak ostali na snehu a zahynuli na mieste," povedal Jaroslav Kučerov z asistenčnej služby.


A tak okrem odťahu kamióna sa na mieste nehody riešila aj prekládka a odvoz živého nákladu. Počasie tomu ale neprialo. Tie kurence, ktoré nehodu prežili ostali zakliesnené v prevrátenom prívese bez kúrenia.

"Vodič pri nehode utrpel našťastie len ľahké zranenie a dychová skúška u neho bola negatívna," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik.

Len na kamióne odhadli škody predbežne na 50 tisíc eur. V prívese sa viezlo 130 tisíc malých žltých kurčiat, ktoré sa len nedávno vyliahli. Firma, ktorá zabezpečovala odťah, musela prekládku tovaru konzultovať s veterinárnou správou. Podľa predpisov museli byť aj tie kurence, ktoré prežili, utratené. "Všetky kurčatá budú z kamióna vytiahnuté budú usmrtené humánným spôsobom a poputujú do kafilérie," dodal Kučerov.


Samotný kamión plánujú odtiahnuť až po 20-tej hodine, keď bude prísnejší zákaz vychádzania a tým aj menej áut na ceste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy