Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za dobodaním svojho nevlastného otca bol alkohol. Vrah z Košíc sa postavil pred súd
Zdielať na

Za dobodaním svojho nevlastného otca bol alkohol. Vrah z Košíc sa postavil pred súd

KOŠICE / Biela sobota sa v jednom z košických panelákov skončila tragicky. 45-ročný muž dobodal kuchynským nožom svojho nevlastného otca. V utorok sa rozhodovalo o tom, či na rozsudok počká vo väzbe.



45-ročný Róbert  sa k vražde priznal a skutok oľutoval. Sudca rozhodol, že ho budú vyšetrovať za mrežami väzby.

Obaja muži boli počas incidentu pod vplyvom alkoholu. Obvinený Róbert mal vypiť 8 pív a niekoľko pohárikov pálenky. Pri hádke chytil syn kuchynský nôž a nevlastného otca dobodal. Zraneniam na mieste podľahol.


"Neviem čo sa stalo. Ja som to nechcel takto aby sa to stalo dačo také," povedal pred pojednávaciou miestnosťou obvinený Róbert.

V byte bývali všetci spolu už dlhší čas. Predtým mali podľa obhajcu úplne normálne vzťahy.


"Mrzí ma to všetko, ľutujem všetko čo som teraz každému spôsobil, či jeho rodine alebo našej," dodal Róbert.



Podľa informácii TV JOJ si syn, ktorý sa ku skutku priznal, chcel ublížiť. Zabrániť mu v tom mali policajti. "Uznal, že spôsobil jeho smrť, nechcel ho zabiť. Oni sa nikdy predtým nebili. Jednoducho, obidvaja boji opití," skonštatoval obhajca obvineného Ján Lemeš.

"Súd uzniesením rozhodol o vzatí do väzby Róberta B. obvineného z obzvlášť závažného zločinu vraždy z dôvodu, že újde alebo sa bude skrývať aby sa vyhol trestu," uviedla hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová.

V prípade dokázania viny mu hrozí 15 až 20 ročne väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy