Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriatka, ktoré prežili nehodu kamióna majú utratiť. Ľudia z okolia ich prišli zachrániť
Zdielať na

Kuriatka, ktoré prežili nehodu kamióna majú utratiť. Ľudia z okolia ich prišli zachrániť

LADA / Nehoda kamióna, pri ktorej sa prevrátil aj náves so 130-timi tisícmi malých žltých kuriatok, sa skončila záchrannou akciou. Desiatky ľudí z okolitých dedín dobehli na miesto nehody, keď sa dozvedeli, že aj kurence, ktoré prežili, majú utratiť.

Keď sa ľudia najmä z okolitých dedín dozvedeli, že kurence pôjdu do kafilérie, dobehli na miesto nehody s debničkami v rukách. Mnohí išli pešo cez polia, keďže k nehode došlo v problematickom úseku, kde aktuálne rekonštruujú cestu a polovica je vyfrézovaná až do podložia.

Medzi ľuďmi, ktorí dobehli po kurence boli aj mladí dobrovoľní hasiči z Kapušian. Tí vzali koľko vládali. Tisíc malých žltých kureniec skončilo v prízemí rodinného domu, ktorý majitelia akurát prerábajú.

Ešte neskoro večer a v noci im dočasný majiteľ zháňal kŕmnu zmes, či ohrievacie žiarovky. Z miesta nehody vzal koľko dokázal, zopár si ponechá, zvyšné rozdal cez sociálne siete. 

Podľa stanoviska veterinárnej a potravinovej správy o osude v kafilérií sa rozhodlo, keď kurence strávili hodiny pri teplote jedného stupňa nad nulou a majiteľ z Poľska ani odberateľ o ne neprejavili záujem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy